Pozdrav, nov sam ovde i zanima moj otac je kupio neka klesta na Limundu nadajuci se da su to secice, medjutim klesta nisu secice i imaju veliki prekret. Na njima pise MECHANICUS 1933, made in West Germany. Koliko sam saznao sa interneta (a pretreso sam sve sto ima vezano za to) ova klesta je napravila marka "The Holy Company), a ovo MECHANICUS 1933 valjda znaci da su pravljena za prodaju u malim radnjama. Sto se tice primene znam samo da su sluzila necemu vezano za zvona (na njima je mali kruzic u kom je motiv zvona). On bi ponovo da ih proda posto je elektricar i ne zna cemu sluze, a mene bas zanima za sta se koriste, a i kad pomislim da je to alatka stara 80 godina i nije mi bas do prodaje.
Evo slika pa molim za pomoc oko toga za sta se tacno koriste (ili za sta su se koristila), hvala unapred
Klesta ne mogu apsolutno nikako da budu iz 1933 godine jer tada se Nemacka nije oznacavala kao West Germany odnosno kao Zapadna Nemacka vec jednostavno kao Nemacka. Zapadna Nemacka je postojala od 1949-1990 godine a stop se tice oznake "Made in West Germany" to je korisceno jos par godina posle 1990 i onda kraj. Znaci, samo u navedenom periodu su mogla d abudu proizvedena ta klesta.
Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari