FEIN brusilica (125 mm) pregoreo stator.-

9 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Ljk65kim
Ljk65kim's picture
Registrovan dana: 24/01/2011
Pozdrav forumaši !

Sučajno sam došao do male ugaone brusilice marke FEIN (to je sa nekog tavana),tip nečitak ali po svim ostalim karakteristikama verovatno je stara između 20- 30, godina.Obradovao sam se kao malo dete znajući šta je FEIN u svetu alata kad ono (kao što obično biva) op cvrc... riknuli namotaji na statoru,kada sam to ustanovio skoro da mi se plakalo.Bio sam spreman za investiciju za frekfentni regulator ali sad dok ne popravim sator ništa od toga.
Zato bih zamolio sve upućene da mi preporuče neku radnju ili servis u kojme bi mogli da premotaju pomenuti stator,naravno preporuka na PP.
Samo da navedem još par podataka o brusilici:
FEIN 8000, 125 mm;
napajanje trofazno 265 V;
frekfencija 200 Hz;
struja 1,45 A;
6800 O/min.-
Ma jedno rečju zmaj od brusilice ali...
Pomažite sa savetima i preporukama.
Pozdrav još jednom.

# Nije sramota ako čovek nezna, sramota je ako neće da nauči !
# Bože, daj mi snage da prihvatim ono što ne mogu da promenim, hrabrosti da promenim ono što mogu i mudrosti da to dvoje razlikujem...

Ljk65kim
Ljk65kim's picture
Дали је могуће да у Србији никог нема ко зна где се може премотати (викловати) статор од "Феин" брусилице ??? Ајде админи апеловао сам на све Вас у претходном посту да ми пошаљете препоруке на ПП, јер је "греота да "Феин" стоји неискоришћен...!!!

# Bože, daj mi snage da prihvatim ono što ne mogu da promenim, hrabrosti da promenim ono što mogu i mudrosti da to dvoje razlikujem...

peradetlic
peradetlic's picture
Moderator
Registrovan dana: 07/03/2009
ima servis u bačkoj topoli
imaju štand svake nedelje na buvljaku u NS oni su radili sve vrste viklovanja bez obzira na marku alata

peradetlic
peradetlic's picture
Moderator
ja sam kod njih radio sva viklovanja ručnih alata

mada i google pun servisa samo treba ukucati

branimir
branimir's picture
Registrovan dana: 13/08/2009
Flex iz Backe Topole.

Знам да незнам, а све што знам научио сам од неког.

Ljk65kim
Ljk65kim's picture
Захваљујем се и Пери и Бранимиру !
"Другови" форумаши, ја живим (и радим) на КиМ и молим Вас све још једном дајте линкове њихових сајтова (ако их имају) и бројеве телефона,адресу и сл. јер као што написах "стварно је грехота да Феин стоји неискоришћен тј.неисправан.
Поздрав!

Ljk65kim
Ljk65kim's picture
peradetlic wrote:
ja sam kod njih radio sva viklovanja ručnih alata

mada i google pun servisa samo treba ukucati
Перо ,
тражено на чика "Гооглеу" бар стотинак пута, али нико да напомене бар оно: викловање-премотавање "свих марки" и типова,него само стандардно,овлашћени сервисери за ......а ја сам ти баш далеко и у лошој ситуацији за "проверу" њиховог мајсторства у премотавању,па бих зато ишо на "сигурно".

peradetlic
peradetlic's picture
Moderator
e jes flex
hvala branimire jako dobro napravili fercera sve još i danas
meni sve iskrine alate odradili i neke ruske još 90-ih

evo flex- http://www.flexrotor.ls.rs/rs/

peradetlic
peradetlic's picture
Moderator