Sledeći savet sam izvadio iz jedne druge teme od Genijalca
" Praktičan savet: ... preraditi na ispravljač. Ne bacajte kućište za baterije. Izvadite baterije, pa na kućištu napravite konektor ... Preko kućišta povežite kablovima preko osigurača na odgovarajući ispravljač. Pazite na polaritet! Bez obzira da li je napon 12, 14 ili 18V minimalna struja ispravljača ne sme da bude ispod 5 A. Poželjno je 10, ili više. Kao što čovek reče ni 20 ne bi smetalo, mada nije neophodno. Dobar Grec bi Vam trebao za tu struju. Naročito za duži rad i za veća opterećenja. "
Hvala na savetu ! Ali ne bi bilo loše još malo pomoći: da li za to može da se koristi npr. neki od onih univerzalnih punjača za lap topove, pošto oni mogu najlakše da se nađu i kupe ?
Npr: Univerzalni kućni punjač za laptopove u kompletu sa 8 adaptera za razne vrste laptopova i sa izlaznim naponima od 12/15/16/18/19/20/24 volti koji se podesavaju sa kliznim prekidacem. INPUT 110V-240V 1.3A MAX / OUTPUT 12/15/16/18/19V-4.5A MAX.
Da li bi to moglo da posluži ? Ili možda neko ima ideju gde bi tako jak ispravljač mogao da se nađe i kupi, a da ne bude preterano skup ?
pa onda ti je isplativije uzeti pc napajanje jer ono na izlazu od 12v može dati i više od 20 A siguran sam da se može naći jeftinije od tog punjača za laptop
ili ako nađeš transformator od neke stare linije ili neki punjač akumulatora sekundar transformatora po potrebi možeš i premotati. teško je naći jači ispravljač za male pare jedino možda u oglasimi ili na buvljaku
90% mi uzela kafana a ostalih 10 trošim ovih dana