Rezach plochica Einhell FSG 518/1

25 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Potkrovlje
Potkrovlje's picture
Registrovan dana: 20/04/2009
Kupim ja danas ovo 'gore' i brzhe bolje krenem da smontiram i isprobam....ali....khm....

1. Koliko vode treba da se sipa u onu crnu posudu sa strane shto 'ladi brusilicu (kazhu dijamantska).....jer ono shto sam ja sipala pljushti na sve strane;

2. Onaj granichnik ispred brusilice SMETA pa ne mozhe da se plochica progura do kraja....koliko sam skontala "to" je deblje od brusne ploche pa zapinje, pa bi ja to skinula AKO SE SME;

3. Vasha iskustva ako imate ovu igrachku....btw, ovo je bre u stvari cirkular (ja probala da sechem i lajsnu bukovog parketa!);

ps....u metrou su 'prizme' 120 dindzi, znam da je neko negde pit'o;

tenzor
tenzor's picture
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
vode se sipa po iskustvu ali recimo oko 6-7 deci
pogotovo ne skidaj onaj stitnik same rezne ploce .
i zaboravi bilo kakvo menjanje namene ove masine . a pogotovo nemoj seci nista osim gradjevinskih materijala na njemu
a ako ti smeta ona vodjica iliti "firung " to se sme skidati

zvukoljub
zvukoljub's picture
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Imaš na zaštitniku dijamatskog diska oznake min i max, u tim granicama treba da bude nivo vode za hladjenje.Taj uredjaj je namenjen samo za secenje keramičkih plocica i nije za parket.Inače prilikom rada malo prska to je tačno, ali zato postoji onaj zaštitnik i zbog prskanja i da ne bi parce keramike uletelo u oko prilikom rada.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

Bane
Bane's picture
Moderator
Registrovan dana: 29/02/2008
I obavezno zastitne naocare i rukavice

Potkrovlje
Potkrovlje's picture
Ti si mi idol! (milsim na tenzora, ko munja je bre Smile )

Na kutiji nacrtano da sme drvo pa ja probala. Inache, kupila sam ovo iskljuchivo zbog plochica jer nameravam da posle unutrashnjih radova SAMA krenem u napad na dvorishte....pa me malo buni shta da radim sa dimenzijom 33 x 33 zbog onog otpora pri sechenju cele plochice. Ne znam kako bolje da objasnim koji deo smeta da se provuche cela plochica (ispod crvenog ima braon metalni deo, to mi lichi na reznicu za suhomesnate proizvode).......
vodjica je ok,taman da se uglavi plochica pod pravim uglom....
Onaj 'braon' plastichni dodatak, shto se pomera, sa trouglom, verovatno ima svoju namenu ako se rade neke dijagonale ili shtatijaznam....
Vredi li ovo uopshte....(nije teshko za zhensku ruku, ne treba snaga), zato sam i kupila...

Potkrovlje
Potkrovlje's picture
zvukoljub wrote:
Imaš na zaštitniku dijamatskog diska oznake min i max, u tim granicama treba da bude nivo vode za hladjenje.

Ti mene zezash....pa jedva sam sa ona 2 kljucha prvi put u zhivotu montirala disk, 'de josh i da gledam shta je crtano po njemu....joj... :tup

Nego, ja vratila onu crnu kutiju zashtitu kad sam montirala disk.....'el to tako treba???

tenzor
tenzor's picture
Moderator
ima i na tarabi nacrtana p.....
ne guraj u tu masinu nista osim plocica i pazi na ruke i oci .
Pogotovo PAZI NA RUKE I OCI .ZNACI RUKAVICE I NAOCARE OBAVEZNO .
JER SE KERAMIKA IZ OKA VADI NAZIVO I TO PINCETOM

Potkrovlje
Potkrovlje's picture
tenzor wrote:
ima i na tarabi nacrtana p.....
ne guraj u tu masinu nista osim plocica i pazi na ruke i oci .
Pogotovo PAZI NA RUKE I OCI .ZNACI RUKAVICE I NAOCARE OBAVEZNO .
JER SE KERAMIKA IZ OKA VADI NAZIVO I TO PINCETOM

ybte, ovo ti je jedini nachin da me se reshish na kulturan nachin :hh al dzaba ti....kucam i na slepo.... :roll

zezam se, imala sam naochare, dodushe coroskope i odmakla sam se na pristojnu daljinu....frka mi je bila da mi ne odlete prsti pod disk, ali nije tako strashno.

DAJTE reshenje kako da PROTURIM CELU PLOCHICU do kraja....aman ljudi...

tenzor
tenzor's picture
Moderator
pa lepo skini taj "firung " sa starne da ti ostane samo radni sto .
pa guraj plocicu kako oces

sasas
sasas's picture
Registrovan dana: 08/03/2009
Može i drvo rezati ali treba druga rezna ploča i naravno bez vode

Potkrovlje
Potkrovlje's picture
plochica se gura u pravcu strelice i zaokruzhila sam PROBLEM. tu zapne i firca u mestu....

sasas
sasas's picture
Ajde tačno pokaži strelicom mjesto do kojeg dođe pločica.
Predpostavljam da je to tamni držač crvene zašite iznad ploče,zar ne

Potkrovlje
Potkrovlje's picture
jeste sasas, ispravila sliku i dodala strelicu....bash to shto si napisao, braon drzhach koji drzhi crvenu, plastichnu zashtitu.....
shta dalje?

tenzor
tenzor's picture
Moderator
potkrovlje
zmi subler pa izmeri debljinu tog nosaca , pa izmeri debljinu rezne ploce .
ako je nosac deblji kupi novu deblju reznu plocu
i problem je resen

Potkrovlje
Potkrovlje's picture
Dajjjj breee....nemoguce da bash niko nema ovu igrachku pa da ne zna o chemu tandrchem vec sat vremena i lepim slike ko u flori i fauni....

Ko ima ovo sigurno je imao isti problem.
Ne bih htela ovo da pokazujem keramicharu koji ce da radi kupatilo da se ne bi zaigrao, pa zato ovde POKUSHAVAM da reshim problemchic.

sasas
sasas's picture
Može postojati više razloga.
1.Prilikom montiranja nije držač pravilno centriran(Okreneš cikular na bok i vidiš kako je držač učvršćen.Mislim da imaju dva vijka i probaj sa njima da podesiš lijevo ili desno pravac držača).
2.Rezna ploča nije pravilno učvšćena.(na osovini dođe graničnik,rezna ploča pa matica za zatezanje).

Prije svega vidi pravac rezna ploča-držač pa će ti mnogo biti jasnije.To možeš najlakše vidjeti kad staviš ravan predmet uz reznu ploču pa gdje udara u držač,da li sa lijevu ili desnu stranu
I još nešto:okreni rukom naprazno reznu ploču i posmatraj u pravcu okretanja da ne pravi slučajno "osmice" ili ide ravno

tenzor
tenzor's picture
Moderator
pa vidi ja imam dve iste takve masine ali takav problem nemam , a nisam ga nikad ni imao

sasas
sasas's picture
tenzor wrote:
potkrovlje
zmi subler pa izmeri debljinu tog nosaca , pa izmeri debljinu rezne ploce .
ako je nosac deblji kupi novu deblju reznu plocu
i problem je resen

Iako je u pitanju einhell mislim da ne bi napravili toliki propust pa u kompletu postavili tanju reznu plocu od držača.

Ili možda griješim?!! :nono :nono :nono

zvukoljub
zvukoljub's picture
Moderator
Držač je mekan i lako se iskrivi.Ono što je sasas rekao jednu letvicu i proveri da li su rezna ploča i držač u istom pravcu.Imam istu takvu mašinu i znam šta pričam, a i taj štitnik nemoj mnogo stezati jer je plastika pa može da pukne.Inače pločica se gura lagano ne treba zapinjati.

Potkrovlje
Potkrovlje's picture
sasas wrote:
Može postojati više razloga.
1.Prilikom montiranja nije držač pravilno centriran(Okreneš cikular na bok i vidiš kako je držač učvršćen.Mislim da imaju dva vijka i probaj sa njima da podesiš lijevo ili desno pravac držača).

Ovo je sve bilo u delovima, pa sam sama montirala. Taj "pravac drzhacha" mi je bio najkomplikovaniji. Mora da sam tu omanula. Probacu sutra da pogledam prema tvojim uputstvima, ako nishta ne uradim zvacu ove iz servisa.

Probala sam da jedno parche plochice isechem po dijagonali da bi dobila trougao. Tu mi se oshtetila sama plochica na pochetku. Da li to ima veze sa debljinom diska za rezanje ili samo nedostatak iskustva?

ps...uzmi u obzir da sam se igrala samo 10 minuta;

sasas
sasas's picture
Pokušaj sutra razmontirati i ponovo smontirati,nije teško samo polako i sve će biti OK.Javi rezultat

zvukoljub
zvukoljub's picture
Moderator
To što se pločica oštetita ima verovatno veze sa kvalitetom same pločice, a malo je kumovalo i iskustvo i rezultat je viđen.

Potkrovlje
Potkrovlje's picture
Pokushacu sutra da sipam manje vode, kako reche tenzor, da ne prska toliko (struja i voda mi neshto sumnjivo) i koliko sam shvatila, namestim da cirkular i 'braon metalni deo' ( ja se izvinjavam al stvarno ne baratam struchnim nazivima za alat i delove) idu u istom pravcu za RAZLIKU od kuhinjske mesoreznice gde ide sa odstupanjem (ybte, ja to ovako deshifrujem).

S' obzirom da mi sutra ulecu razbijachi plochica i shtokova, javicu se kad stignem....
Hvala Smile

Potkrovlje
Potkrovlje's picture
Greshka je moja.....nisam znala da ono braon mozhe da se shteluje.
POKAZALI mi da na kutiji za vodu lepo pishe MIN i MAX..... :tup
Mislim da cu stici tek sutra da je isprobam, al nema razloga da ne fercera kako treba....
Hvala na savetima.

Epic
Epic's picture
Registrovan dana: 20/07/2009
I kako se na kraju pokazao ovaj rezac plocica?