Pozdrav,
Planiram ovih dana da kupim malo ozbiljniju bušilicu pa me zanimaju vaša iskustva. U igri su plavi Bosch (2-26, 2-28), Makita (2610, 2450) i Metabo (2444). Nisu isključeni ni ostali modeli, ali su mi ovi zapali za oko.
Performanse su im slične, koji W, J, mm, O/min gore-dole - srezmerno ceni.
Verujem da će bilo koja raditi posao, ali me generalno zanimaju vaša iskustva sa ovim proizvođačima, ali kada su u pitanju bušilice. Ne bih da ih poredimo po brusilicama, glodalicama, cirkularima i ostalo, već bušilicama/štemalicama novije proizvodnje. Neki se kunu u Makitu, drugi pričaju da to više nije "ona" Makita, a opet Bosch je Bosch... Ja lično preferiram Metabo alate, mada mi je on trenutno poslednji na listi po nekim testovima...
Još jedna informacija, koristiću je najviše oko kuće jer sam u fazi zidanja i renoviranja. Svaki čas treba bušiti masan beton pun aramature ili nešto oštemovati . Inače mi nije ovo profesija, ali kada kupujem bolje da dam koji e više i kupim nešto što će mi trajati. A i oko kuće uvek posla, neće biti besposlena .
Svako iskustvo je dobro došlo, uključujući iskustva sa servisima.
Hvala.
ja imam dewalt busilicu takvih performansi,koristim je za busenje rupa do 16mm.te busilice nisu za stemovanje iako imaju tu opciju,jedino za kratkotarjno stemanje cigle ili maltera....po mom misljenju