pozdrav svima na forumu,ovako stoje stvari kupio sam inverter deca sil 415 i imam problem sa termickom zastitom,ukljuci se odmah po starovanju aparata ventilator radi,ali i kad se ugasi zastita pri bilo kakvom kontaktu da se pocne varenje ona iskljuci napajanje i tako stalno par puta sam uspeo da aktiviram elektrodu onda przi ko blesav,do prekida vara,a onda pocne nekad da prekida i var,ako moze kakav savet bio bih veoma zahvalan,pozdrav
inverter deca sil 415 problem
ovo mi je drugi,prvi je isti imao problem pa je zamenjen,kupljeni su u austriji,sad neznam da nije neka serijska greska ili se meni potrefilo da potrefim dva neispravna.
Treća sreća Uradi to
izgleda da je napon u pitanju,jer kad smo probali na fazi sa dobrim naponom topi 4mm ne oseca,2.5mm na manje od 80A,tu gde nije mogao da radi je napon 170-180V,napon mi je katastrofa jer je presek zica na banderi u celoj ulici 25 kvadrata,zar oni nisu tolerantniji na napon i dali moze kakav aparat(mislim na inverter)da radi u tim uslovima?
izgleda da je napon u pitanju,jer kad smo probali na fazi sa dobrim naponom topi 4mm ne oseca,2.5mm na manje od 80A,tu gde nije mogao da radi je napon 170-180V,napon mi je katastrofa jer je presek zica na banderi u celoj ulici 25 kvadrata,zar oni nisu tolerantniji na napon i dali moze kakav aparat(mislim na inverter)da radi u tim uslovima?
Da, postoje invertorski aparati koji rade "na slabom naponu" cak i na tako malom na primer 95V (medjutim tada na 95V naponu vise nisu 150A vec recimo max 120A). Ali to im i pise na plocici, ili izvodu iz kataloga.
Tolerancija na varijacije napona kod klasicnog invertorskog novijeg je +/-15% a postoje i ovi sa vecim tolerancijama na primer 95-265V ili 150-280V itd. Moze se to proveriti pre kupovine.
Hvala Zoki.
sredjen napon u ulici,aparat radi kao sat,za Zorana-i sta mislis o ovim podacima
na te dve tablice se nesto podaci o intermitenci ne slazu
to je na istom aparatu i na sajtu je tablica sa ovim vecom intermitencom,sad nisam ni ja vise siguran koja je dobra,kako to sad utvrditi?
Шаљи га у сервис док још има гаранцију.
Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..