Pozdrav svima od juce imam samo belu sliku na svom laptopu! znaci kad se uplali stalno belo stoji i nista ne moze da se uradi..pa ako moze pomoc sta je to u pitanju ako je neko vec imao takav kvar....pozdrav
Acer TravelMate 290
kad krene da se pali racunar onda se cuje zvuk kako pokrece a nekad pocne da lepo radi i kad pomerim monitor onda se pojavi belo znaci cim pomerim monitor..
Heh, isto kao što meni prekida Webcam, jednostavno se prekinu žice od savijanja na lijevom nosaču monitora. To je malo delikatno za praviti jer treba rastaviti laptop pa ga onda uključiti i polako jednu po jednu žicu provjeravati dok se ne uspostavi slika, a žičica ima fin buntić i pravo su tanke. Ako nisi vičan popravci u ssm varijanti, onda ćeš se morati zaputiti u neki servis da ti to preleme i izmijenjaju sve žice. Najbolje je da sve promijene jer vremenom će ti pucati jedna po jedna, a ne isplati se trčkarati svaki čas do servisa i davati pare.
Hvala ti na odgovoru videcu sta ce biti pa cu ti javiti
Samo mi reci koje to zice mogu biti jel one male sto od monitora? sto je povezano sa onim dzekom?
To su specijalne zice koje idu kroz onaj spoj izmedju ekrana i tela laptopa. Kao sto kaze kolega Ziviz, od upotrebe se pojede prvo obloga tih zica, a zatim dodje do prekida. Ovde se popravka isplati, jer bi te to kostalo oko 40-50 evra.
Hvala na odgovoru a kako kada odem u servis da im kazem koji je kvar?
Mi smo te samo uputili u to, u cemu je moguci problem. Da ne bude da ti menajju ceo panel, a problem je samo u tom kablicu.
Ma samo im kažeš kad dođeš u servis da ti promijene žice koje povezuju ekran sa matičnom pločom jer su u prekidu, ništa više. Ja sam to sebi sam mijenjao, naoružao se živcima, jakim lemilom, kvalitetnim žicama, jakim svjetlom i opleti! Gotovo za pola sata uz kafu i dvije cigare.
A moze i tako, ako imas neko izvesno znanje iz te oblasti. U suprotnom bolje da se ne cacka covek.
Hvala vam na trudu ma ZVIZ jel imas fb da te nadjem ili broj da mi posaljes u provatnoj bolje da tebi dam 20evra da mi uradis
Samo mi reci koje su to zice kako izgledaju jel mzoes sliku da postavis?
Evo ovako to izgleda:
aha i gde tu moze biti prekid jel tu na srediti gde je deblji kraj?
Ne, ovaj tanak deo kabla ide kroz onaj spoj izmedju tela racunara i monitora. Ti se osteti, i gubi signal.
a gde se moze uzeti taj kabal koliko on kosta od prilike?
Nov mozes da nadjes kod ovlascenog uvoznika i servisera Acer-a,a polovan mozes da nadjkes u nekom servisu, ako imaju neki rasturen laptop, ili na Limundu. Na Limundu sam nasao za 20-tak evra, a ovako bi kostalo sigurno vise.
Probacu preko limunda
ajde molim te postaviti mi da vidim gde ima taj flet kabal treba mi link posto ne mogu naci
a pise zavrsena ponuda
Pogledaj i u ovoj firmi: http://www.pcklinika.rs/index.html
ovi ne rade danas a jebo ga bas je tesko naci kabal obican
pa nije bas obican. Te stvari retko ko lageruje, vec ih nabavljaju samo po narudzbini. Ova firma ima sve sto se tice notebook racunara. Vec sam od njih kupovao nesto. Salju i brzom postom.
A da li ti se nakon određenog vremena čuje zvuk podizanja sistema? Ovo smrdi na prekid u kablu od monitora do matične ploče.