Pozdrav svima
Imam jedan problem.naime radi se os ledecem.
Imam dvd sa radiom do skoro sam ga koristio kao pojacalo sa radiom jer je citac neispravam ali sad se pokvario nemam uopste izlaz zvika na zvucnike pa me interesuje sledece.
Imali neko shemu za opravku jer sumnjam da je otislo intergalno kolo na izlazu a nemam pojma kojeje nebih da otvaram i skidam ili pak mozda neko vec ima ovakav dvd i imao slican kvar pa da kaze sta bi moglo biti.
Samsung HT-DS1000
na displeju ima sve i kad se radio ukljuci frekvencija i disk kad se stavi i kada se ukljucuje i iskljucuje sve samo nema tona na izlazu
" MUTE ili SETUP " Proverite još i to, pa ako neće, kao što rekoh, neophodno je otvaranje. Prepustite to stručnom licu na kraju krajeva. Koliko sam mogao na ovaj način, pomogao sam. Pozdrav!
Nije samo jedno IC u pitanju ako je suround, mada mislim da je nešto drugo u pitanju. Izlazna IC uglavnom stradaju usled pregrevanja ili kratkog spoja na izlazu. Ako nemate ništa na displeju, proverite osigurač, čak i priključni kabl. Kad već otvarate, jer je neophodno, izvucite flat iz disk drajva, ako je već neispravan kako kažete, i dobro izolujte deo flata sa kontaktima. Sledeće je da se proveri štampa, a to podrazumeva skidanje štampane ploče. Deo gde je Grec ili gde su ispravljačke diode na ploči, obično ima hladnih lemova, vremenom. Šta god oko navedenog da radite, pre svega izvucite utikač. Kakav god da je taj Vaš SAMSUNG više vredi od ostalih, PRC tehnike, na primer. Šema Vam ne bi pomogla, pošto vidim da niste u sferi elektronike, a iskusnom majstoru šema nije ni potrebna, bar ne za dijagnostiku. Kasnije, možda.
Genijalac je samo nik, nije karakterna osobina!