Model masine je Gorenje WA61061,
Masina uzme vodu i pocne da radi...
ali u toku pranja jednostavno prestane da pere, odma zatim zelena i oranz lampica krecu da blinkaju... blinkaju nekoliko puta pa se ugase i tako u krug...
Desava se nekad (ali retko) da masina naglo trzne i malo poskoci (mrdne se par santimetara sa mesta...) posle toga uglavnom nastavi da pere, dok joj se nedesi da stane i zablinkaju lampice...
Primetio sam da skoro uvek pre blinkanja lampica masina ima neku proceduru izbacivanja (cedjenja) vode, a da pri tom nije zavrsio program...
nekada se ranije a nekada kasnije pojavi ovaj problem sa prekidom... potpuno sam zbunjen...
Posto majstori iz Gorenje servisa nisu uspeli da mi rese ovaj problem, nisu mi cak ni rekli sta da radim... a uredno su dolazili po pozivu...
ja sam pre par meseci resio i sam izvadio programator... poskdao sve kablove i kontakte, cak i sa motora...
A zatim sam sve vratio, da bi masina desetak pranja radila kako treba, a onda je pocela opet sa istim problemom, prekine i blinkaju lampice...
Ja sam ovako laicki poceo da sumnjam da u toki pranja dodje do prekida kontakta, pa se programator zbuni, nisam majstor pa samo nagadjam...
Ima li neko da zna bar sta sve moze da bude???
Unapred HVALA!
Jesi li možda zapazio da li su majstori odradili test program na mašini? Pritisneš oba dugmeta u isto vreme (Play tj.start dugme i Stop) zadržih ih pritisnute i okreneš programator u levo - na cetrifugu, zatim pustiš dugmiće. Mašina bi tada trebala da odradi test svih uređaja (bravice,el.ventila,motora,grejača,pumpe...) ,nakon završetka testa ,ako je sve u redu samo lampica za Power će svetleti , ako nešto ne valja obe lampice će blinkati. Jako je važno da zapamtiš (izbrojiš) koliko puta su blinkale. Pa nakon toga da vidimo dalje.
Niko se naučen nije rodio