Pozdrav svima,
imam jedan problem sa sudo mašinom koji me muči već neko vreme ali do sada nisam uspeo rešiti ga. Imam Candy CD112 mašinu za pranje suđa i u zadnje vreme na završava ciklus do kraja, odnosno, na samom kraju procesa ne izbaci vodu iz mašine nego je ostavi na dnu i lampica krene da trepće što signalizira da je u error stejtu. Kada uradim reset mašine (preklopnik položaj reset, isključim i uključim mašinu, voda se uredno izbaci u kanalizaciju. Pregledao sam pumpu za izbacivanje (koja radi sigurno jer se voda izbaci ako pokrenem reset) i creva i sve je uredno i čisto. Jedan majstor me je savetovao da proverim creva do presostata i ona su isto ok. Duvanjem u cevi utvrdio sam da su i presostati ispravni. Pregledao sam i programator (za sudo mašine nisam servisirao ni jedan do sada ali za veš mašine jesam) i on mi deluje ok i smesno jednostavno, mali kontroler i 15ak elemenata.
Da li neko može da me posavetuje oko rešavanja ovog problema? Da li je moguće da je problem u programatoru odnosno u firmveru za mikrokontroler? Da li neko ima damp istog? Kada sam kontaktirao servis rekli su mi da je normalno da u mašini ostaje malo vode ali ja znam da ovo stanje nije normalno jer je pre radila kako treba.
Hvala unapred