Molim, ako neko ima fotografiju nalepnice za tocak to jest obelezavanja tocka za programator PG111. Naime, moralo je doci do promene programatora a obrtni tocak nije isti. PG 111 valjda ima 12 funcija?
PG 111
Pa, kad bih imao dijagram, verovatno bih se snasao, ali ja sam samo korisnik a ne majstor.
Biće...
Hvala Zmaju, pokusacu, ipak bih molio ako neko ima fotografiju obrtnog dugmeta da "okaci".
P.S. Kako na semi da "procitam" koliko mi koraka treba npr: od stop do 50 stepeni?
Pa lako:jedan kvadratić -jedan korak,dole imaš termostate a termostat 50 stepeni se uključuje na 18-tom koraku.
Hvala Ognjenom_Zmaju.
Znaci broje se kockice sa leva na desno po slici ...
Tako je,a ovi brojevi gore su ti ustvari brojevi sa dugmeta.
Eh, novi problem! Dakle, majstor postavio ovaj programator PG111 (zamenio sve zice i buksne) i sada sve radi osim termostata. Uopste ne iskljucuje ni na 29 ni 50 ni na 82! Termostat promenjen (onaj 29/82 tropolni). Majstor dolazio, sve prokontrolisao, kaze "sve dobro spojeno" i ne zna ni on ,jadan, sta je u pitanju. ..Gos'n, Zmaju, pomoc!
:roll: Šta da ti kažem?Treba da znaš da termostati ne uključuju-isključuju grejač direktno nego kad programator dođe na grejnu zonu određene temparature odgovarajući termostat aktivira blokirni relej koji se nalazi na zadnjoj strani programatora,a relej povlači kotvu koja zaustavi napredovanje sporih krivuljara (to jest drži kontakte grejača uključene) dok termostat ne otpusti relej.Brzi krivuljari(oni koji daju signal motoru i menjaju smer na istom)ostaju non-stop uključeni.Treba proveriti kontakt 2-14 od grejača i ovaj preostali termostat.
mozda malo kasnim,ali da se i ja ukljucim u ovaj problem.ukoliko sam dobro razumeo ne iskljucuje grejac a ne termostati,sto je ymaj ukratko objasnio.ako ne iskljucuje grejac,a menjali ste programator obratite paznju po semi kako ste odradili mostove tj.kratkospojnike,i posebno obratite paznju kako je vezan ili ako je izbacen bio rele kako je napravljen most.posto te masine poseduju bio rele moguce je da je u toj masini prije bio programator pg 110 sto je retkost ali mozda se greska vuce jos otad.na semi za ves masinu ps663 postoji oukviren deo bioreleja i dobro se vidi kako prevezati u slucaju izbacivanja.Ponavlam,dobro po semi proveri kratkospojnike,PoZZ,
Pa to možeš da izvedeš sa vremenskog dijagrama,lakše nego sa slike.Vrtiš segment po segment,pratiš dijagram i beležiš.
Ve-ka majstor, popravlja sve osim karaktera-nema delova(Ve-ka nije kvalifikacija nego skraćeno ime)
https://www.facebook.com/cepacizadrva1/