Koristim dvadesetak godina veš mašinu Bosch V463 economic koja je u savršenom stanju. Osim pumpe i ležajeva ništa na njoj nisam mijenjao. Nedavno je grijač izazvao kratki spoj i zamijenio sam ga novim. Motor, elektro ventili i hidrostat su provjereno ispravni, sve cijevi i cjevčice temeljito pročišćene, nigdje ni trunke rđe (sve je osim lima kućišta od rostfraja) tako da je mašina u odličnom stanju. Rastavio sam i očistio programator jer su mu kontakti bili puni ugljenisane prašine. Nisam primijetio oštećenja na plastičnim krivuljarima niti na lamelama kontakata, ali nakon što sam ga vratio, programator brka programe. Preklapaju se neke funkcije; uzima vodu dok centrifugira i sl.. Mislim da je razlog što set krivuljara koje pokreće el. motorčić nije usklađen sa setom krivuljara koji se namješta rukom. Bio sam vrlo pažljiv ali nažalost sredstvo za čišćenje izbrisalo je oznake početnog položaja. Savjetuju mi da kupim novi programator ( 200eu), jer se zbog kvalitete i očuvanost više isplati nego kupiti novu mašinu. Međutim to mi je u ovom trenutku velika para pa činim sve da to nekako sam riješim.Tako sad treba pomoć jer ne znam gdje podesiti el. motorčić da krene od početka programa. Onima koji razumiju o čemu se radi prilažem i dvije slike sa označenim mjestima (okanca/ crveno dugme i sl.) koja vjerojatno imaju veze sa početnim položajem.