Pozdrav svima,
Imam problem sa veš mašinom Gorenje WA482. Pri pranja rublja mnogo lupa kada bubanj vrti a pre neki dan supruga mi je rekla da je primetila kako neke sitne stvari, kao dečija čarapa, pri pranja se pocepe... i to veoma vidljivo kao da je stružila negde prilikom pranja.
Kada sam pogledao bubanj primetio sam da mnogo klimi i da ima veliki hod gore-dole i levo-desno. I da ustvari on struži na fiksni metalni obuč koji se nalazi oko njega
Evo razlike kako leži ostavljen slobodno, i kako je kada ga podignem skroz:
Otvorio sam veš mašinu pozadi i na prvi pogled sve je OK:
Pomislio sam da izvadim remenjaču, otštrafio sam ovaj štraf ali nisam uspeo da izvadim remenjaču, možda sam trebao povuči jače... ali kada je tako jako stegnuto ne verujem da je tamo problem
E sada moje pitanje je u čemu bi mogao biti problem, dali da probam da izvadim remenjaču ili je možda remen oslabio pa se raširio.
Svako mišljenje je dobrodošlo a nadam se je neko več imao takvo iskustvo pa če podeliti rešenje.
Pozdrav.
Treba zameniti semering i lezajeve, ja sam ranije popravljao vesmasine a na ovim novijim ne znam kako se skida velika remenica. Za one starije bio je potreban radapciger.Pozdrav.