Pukla je donja sarka koja drzi vrata od ves masine.Vrata su povezana sa jakim nitnama sa masinom,koga bih mogla da pozovem kao majstora?
Ves masina Siemens SIWAMAT 2250
Nisam naj bolje razumeo .Dali se otkinula nitna koja nosi sarku ili se sarka raspala .Ako moze slika .
Pozovi servisera bele teh.
Donji deo šarke koji drži vrata su pukla, to je od nekog metala?Sad vrata vise i mašina ne sme da se koristi dok ne pozovem majstora.Pretpostavljam da bi to trebalo da bude majstor varilac ili tako nešto...
Ma kakav varilac, pa valjda ima rezervni deo da se kupi za tu veš mašinu.
Ne vredi mi rezervni deo jer kako da posle povežem vrata i veš-mašinu???Vidite na slici, ako možete...pozz,ja i kasnim na posao sad ću da dobijem i otkaz zbog toga..A još ću da perem i na ruke??Pozdrav svima
Pokusti potraziti ,poruciti nova vrata .Ako ne pokusati da se odsrafi "nosac vrata"koji se istopio od hrdje i sode.
Ako to uspe ,napraviti od prohroma isti oblik pa zasrafiti nazad na vrata zajedno sa sarkom.
Ako se nemoze pronaci druga vrata ili odsrafiti , razbusiti postojece srafove i ubaciti druge sa spoljne strane prema unutra.
Izgleda sasavo ali ne peres na ruke i ne kasnis na posa,
Dobar i stalozen bravar bi mogao da zavrsi ovo.
Potrudi se da pronadjes druga vrata a ako ne..
Ne zna se šta je teže;naći ta vrata ili staloženog bravara...
Neces verovati a ja na tebe mislio ali pazi ,stvarno
Svojevremeno(dok me još žena puštala da idem po selu)napravio sam dosta tih šarkica i kojekakvih egzotičnih bravica ali mi je u sećanju ostala jedna situacija.
Pukla šarka od špialtera na mašini kod jedne rođake i taman se ja nameračio da se upustim u preciznu meaniku kad ona odustade od popravke.Meni malo bilo bez veze da zbog tako sitnog kvara se izbaci iz upotrebe cela mašina ali posle čujem kakva je bila igranka.Došao babo iz Nemačke,a mašina stoji u uzanom hodniku pred kupatilom.Ona uključi mašinu i podboči vrata metlom na kontra zid,a babo malo-malo pa u Wc preko barikada,šta ćeš,stariji čovek dog treći dan nije očo i kupio novu veš mašinu(ova mu prosipala priču da se ne može popraviti)...
Kako mi je krenulo a da uzmem prakljaču, jer imam blizu i izvor,ima veš da mi se beli...??!Šalu na stranu, uspela sam preko neta da naručim i stvarno dobila tu šarku,iako sam bila dosta nepoverljiva i to mi poslali brzom poštom!Pozz
a kako odnosno čime zavariti dijelove od špialtera????????????????????????????????????????
Може и шпиалтер да се завари, ја сам носио неке делове у специјалистичку радионицу и заварили су без проблема. Чиме и како нисам видео јер нисам присуствовао самом послу. Предпостављам да је неки ТИГ апарат у питању.
Mala ispravk, koju vrstu majstora da zovem?