Pozdrav svima..hteo bih da postavim pitanje vezano za kvar ove Whirpool (fl 5105-1000) veš masine koju imam vec 8 godina i sad mi se prvi put pokvarila..ne znam da li je ovo pravo mesto za to..ali u svakom slučaju ja ću da opišem kvar, pa ako se neko bude možda javio da stavim i neku sliku svega.
Prvo je došlo do iskakanja osigurača u celoj instalaciji kuće pa sam informišući se došo do zaključka da je možda programator u pitanju i tako sam skinuo i otvorio ceo programator do detalja..u njemu sam našao platinska dugmad koja su bila izgleda zalepila jer je bilo pucni na njima kao kod varenja..onda sam uz veliku muku zapakovo sve nazad i vratio na masinu i počelo ja sve da radi ali se nisu smenjivale radne operacije pa sam ih ja pokreto rukom da bi izbacio vodu i izcentrifugiro veš..onda sam opet prekontrolisao zupčanike programatora i te platine ponovo i uverio se da dobro sve naleže ali kada sam ga vratio na mašinu čulo se samo brujanje i nije hteo da pokreće operacije,probo sam rukom kao i prvi put ali ništa..sve je stalo samo bruji...onda sam odneo programator do onih što popravljaju štampane ploče i tamo su mi navodno otklonili ladan lem na procesoru ali kada sam ga postvio ništa se nije promenilo.
Proverio sam i ventil za vodu koji otvara programator i on radi nezavisno od njega. Da li postoji još nešto što bi mogo da pogledam ida je pokrenem?...Malo mi je glupo da je bacim a da je neki manji kvar jer je očuvana.
Hvala.
whirpool fl 5105-1000
..hvala,hvala šta je tu je...
...Grejač 100 % a za dalje ćemo još da vidimo...
Morao sam ovo da dodam...posaljem programator da mi se prekontrolise..postom u servis i oni mi jave da je ispravan..onda od njih kupim i grejac i to mi posalju neki "beksom" i kada sam uzeo da vratim sve na masinu imam sta da vidim..ploca programatora polomljene u transportu...sta da kazem??? sta da kazem??? Racunajte i sa tim kada se odlucite za popravku..inace hvala STOYKUS na savetima..sve je kako si i reko.Sad mi ostaje da kupim novu masinu.
"Premajstorisao" si je,Pero...Jedino sto ti preostaje,jeste da pokusas da pronadjes ispravan programator,jer po opisu radnji koje je stari pretrpeo,mislim da mu nema leka.Na PP imas jednu adresu,pa pokusaj tamo,ili se sam snadji.
I,moj je savet da ipak ne pokusavas sam da ga ugradis,mozda stoji jos neki kvar,a koji moze dovesti do unistenja novog prg.Ponekad se ne moze bez majstora...
Ko zna da ne zna - poduci ga, ko ne zna da zna - podseti ga, ko zna da zna - sledi ga...Ko ne zna da ne zna - bezi od njega!!!