Želim da podelim svoje iskustvo oko popravke svoje mašine za sušenje veša, koje može da pomogne svima koji vole sami da majstorišu.
Prvo je teško bilo napraviti dijagnostiku.
Mašina za sušenje veša je prestala da okreće bubanj, kad se uključi počne da zuji motor ali ne može da okrene bubanj.
Pomislio sam da je otišao kondenzator za startovanje motora i krenuo sam da ga skinem kako bi ga izmerio. Međutim kod ove mašine je tako teško doći do kondenzatora jer su ga tako zavukli da morate da oslobodite ceo motor da bi prišli kondenzatoru.
Kad sam ga proverio bio je ok ali bubanj je nešto blokiralo i nije mogao da se okrene ni rukom.
Tek kad sam skinuo celu stranicu i kontrolnu tablu video sam da je filc zaptivka ili kako ga slovenci zovu "sprednje tesnilo bobne" deformisan i ispao tako da blokira okretanje bubnja.
Ovaj deo košta 2.200,00 u servisu Gorenje i uz njega bi trebalo da ide ulje za mazanje filca kako bi glatko klizio po bubnju.
Da bi zamenili ovaj deo treba skinuti obe stranice, prednju kontrolnu tablu i kompletni front mašine zajed o sa vratima na koji je uglavi gumeni deo ove zaptivke a filcani deo se naulji sa uljem kao za šivaće mašine.
Sve se to lepo vrati na mesto i mašina radi.
U prilogu je par slika kako to treba da izgleda kad se namontira
Ima i slike kontrolne table sa zadnje strane gde se vide kontakti. Ovo ako skidate kontakte da znate kakl da ih vratite.