Sta se desava kad malo jace turiram sve mi iz auspuha izlazi cni dim. Ali na vuci i ostalom ne osjetim nista. Sta da uradim? Unaprijed zahvalan!
Golf 1.3 benzin 1987/88
E jarane, ja nemam tu anjspric pumpu, cisto karburator je samo, znaci samo da mi neko strucan to nasteluje. Bitno je da nije opasno i da netreba puno love. Kokuzluk brate. HVALA!
Znam da je karburator, to kod nas majstori zovu "ajnspric pumpica" (iako nema nikakve veze sa pumpom na injection motorima) to je ustvari jedna mala pumpica u karburatoru, mislim da je strucni naziv "pumpa za ubrzanje" i to je sastavni dio karburatora.
dal je karburator B1 i kakav je saug (čok),automatski il mauelni.Kod automatskog hoće da zataji bimetalna opruga pa ostane zatvoren,i odma se odrazi po džepu,tj troši više.EEE da je dizel,kad crno dimi ,to je OK.
Koji je karburator neznam a saug je automatski. Oces reci da mi je saug stalno ukljucen. Moze li se taj bimetal zameniti? A sta bi bilo da je dizel bas me interesuje? U svakom slucaju hvala, kad se ne razumijes svaki savjet dobro dodje.
A sta bi bilo da je dizel bas me interesuje? .
Onda ne biste raspravljali o karburatoru
www.corado.co.yu/karburatori.html
evo ovde se možda može naći odgovor
Crni dim predstavlja bogatu smjesu, ali kako ti se to desava kod turiranja, vjerovatno tzv. "ajnspric pumpica", koja sluzi da usprica dodatno gorivo (malo obogati smjesu) kod naglog ubrzanja (dodavanja gasa), uspricuje previse goriva.
Ako nemas problema u voznji, i ako ti ne trosi puno onda nemas razloga za brigu.
Ipak je to karburator star preko 20 godina!