OBD for Aveo 2007

3 poruka / 0 new
Poslednja poruka
vedran
vedran's picture
Registrovan dana: 16/06/2009
Pozdrav svima,

Volio bi vidjeti neke informacije, greske itd. o Chevrolet Aveo 2007 godina na laptopu preko OBD konktora. Nabavio sam na ebay kanektor i skinuo software za pregled informacija ali nisam se uspio spojiti na kompjuter u automobilu. Probao sam jos par software-skih besplatnih alata za spajanje ali ni jedan nije radio

Software je skinut sa http://www.obddiagnostics.com/

Kasnije sam saznao da opel i chevrolet koristi neki drugi standard ali ne mogu naci koji ni kako se zove.

Ako netko ima bilo kakvu informaciju, ali ispobanu molim, koji konektor i software mogu koristiti za pregled informacija. Naravno, ne trazim profesionalne alate za ovu namjenu nego Low End alate za nas laike Smile

montoya
montoya's picture
Registrovan dana: 22/05/2009
koji Interface imaš, tj. kako povezuješ komp. sa OBD konektorom u vozilu?

vedran
vedran's picture
Registrovan dana: 16/06/2009
Pozdrav svima,

Nakom mukotrpnog rada i znoja uspio sam naci odogvarajuci OBD II hardware i software. Pa evo da podijelim ovo sa vama.

Na eBay sam kupio ovaj ELM327

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150590287319&ssPageNa...

Ovaj uredjaj radi preko Bluetooth pa vam je potreban laptop sa bluetooth-om. Uz njema mi je dosao mini CD sa nekoliko besplatnih i nekoliko DEMO programa. Uredjaj sam spojio i upalio automobil. Na laptopu (Windows 7) sam pokrenuo trazenje novih Bluetooth uredjaja (kao kada spajate mobitel) i dodao ga medju "svoje uredjaje" tako da ga ne trebam vise traziti. Pokrenuo sam besplatni program ScanTool i spajanje se je odmah odvilo bez poteskoca i podaci su bili procitani.

Ovaj alat je besplatan pa nije najboljeg izgleda. Uspio sam naci ScanMaster-ELM program koji je mnogo jaci i ima puno vise opcija. Ne znam smijem li stavljati linkove...ako smijem postavit cu ga negdje na upload da ga svi mozete skinuti.

Ovaj uredjaj uspjesno radi na Aveo 2007 i Ford C-Max 2005 a proizvodjac kaze i na svim novim vozilima. Nadam se da sam pomogao nekome...