Peugeot 205-sipka menjaca

7 poruka / 0 new
Poslednja poruka
zobi
zobi's picture
Registrovan dana: 30/01/2010
Ima li neko iskustva sa problemom koji mi se ponavlja:
šipka menjača mi spada (sto ide od rucice menjaca do motora).Sad skoro sam kupio novu i opet se desava kad se malo duze po gradu vozi i ako je toplo jednostavno ispadne sa kugle.Da li ima neko resenje -HVALA

BaneM75
BaneM75's picture
Registrovan dana: 05/10/2009
Meni se slicno desilo jednom na staroj 205D, pre jedno 5-6 godina. (Na samom menjacu ima tri sipkice biraca sa kuglama i jedna se otkacila.) Uvezao sam paljenom zicom i evo i dan danas stoji bez problema.

zobi
zobi's picture
Hvala Ti.Probacu ali kako da to uradima kad se oko te kugle rotira.Meni je ona najduza sipka problem ona uvek iskoci

BaneM75
BaneM75's picture
Pa koliko se secam, tu nema nikakvog opterecenja vec samo tezina sipke koja tezi da "svuce" cauru sipke sa kugle. Cak mislim da je tu bio "seger - osigurac" koji se odlomio - ispao pa da je zato otpadala, ili bese mozda plasticna caura. U svakom slucaju dupliranom paljenom zicom sam to uvezao tako da nije narusavalo pokrete pri saltanju....

zobi
zobi's picture
Ja nisam video nigde osigurac ali da ima plasticnu cauru i ona ispadne sa kugle.E sad Ti si vezao zicom samu cauru i oko onog dela gde je kugla?i koliko da se stegne to-Hvala

BaneM75
BaneM75's picture
Stegnes po osecaju, ne treba da je nategnuta zica, da deo sa caurom ne spada, ali da opet to sve bude na svome mestu i da menjac normalno saltuje. nema potrebe zatezati kljestima ili slicno, vec malte ne kao kanap, koliko rukama mozes da zategnes.

milantina
milantina's picture
Registrovan dana: 02/04/2010
Drzi bure vodu, odvezi ti taj auto na neki najblizi otpad sa pezoima i pogledaj sa tim ljudima tamo sta moze da mu bude i sta ti fali. oni znaju to bolje od mehanicara jer ih stalno rasturaju. A i original polovni deo ti je mnogo bolji i kvalitetniji od novog (turskog, bugarskog, kineskog...)
Vezuj zicom pa na otpad, tvoja a i tudja glava je u pitanju.