Pozdrav svima!
Otkako je počela zima i hladnije vrijeme imam problem sa grijanjem na autu.
Znači radi se o Seat Cordobi 1.4 1997/98 godina.
Na prekidaču je grijanje full pojačano, ali puše mlako...
Dok se vozim auto grijanje motora ne podiže iznad prve crtice, znači crtica jedne četvrtine, i dok i digne do prve crtice, puše toplo ali ne dovoljno toplo na 2. brzini ventilatora, ako stavim na 3. brzinu puše praktički hladno.
Dok auto stoji duže na mjestu onda digne temperaturu ispod polovice, i do polovice, i pali ventilator, i dok se temperatura popne malo više tako, onda grije...
Zamijenio sam termostat, nalio novi antifriz, mislio sam da će to pomoći, da je problem u termostatu, jer ako zašteka, sistem stalno cirkulira i ne može se zagrijati motor, međutim... ista stvar... ništa se nije promjenilo...
Čak sam stavio komad najlona ispred hladnjaka naprijed, da zaustavi hlađenje zrakom u vožnji, i opet ništa...
Dali netko zna što bi moglo biti u pitanju?, da se motor ne grije na radnu temperaturu...
Hvala Vam na pomoći!
Isti problem sam imao na svom autu, ali je termostat rešio problem.
Nakon nekog vremena problem se opet pojavio i opet je bio termostat.
Malo je verovatno, ali nije nemoguće da ti je nov termostat neispravan, odnosno da je u otvorenom položaju.
To ćeš lako proveriti: ostavio da se skroz ohladi. Upali ga i pusti da radi, prati kazaljku na instrument tabli.
Kada dođe do negde 1/4 (+- gore - dole) stavi ruku na hladnjak motora i prati malo, ako je mlak znači da temostat propušta.
Morao bi da bude hladan dok ne postigne radnu temperaturu i tek onda da termostat pusti vodu da ide kroz hladnjak.
Nadam se da je od pomoći.
Nije na odmet da te još neko posavetuje da vidiš da li imamo isti stav.