Odskora mi se pojavio ovakav problem: kada uključim grejače zadnjeg stakla neće da mi rade svetla( ni oborena ni duga) i obratno.Zamenio sam releje na tabli osigurača ali i dalje imam isti problem! Ako neko zna u čemu je problem ili zna nekoga ko prodaje tablu osigurača za Samaru 1300 ´89. god neka mi pomogne! Unapred se zahvaljujem na odgovorima!
Problem sa tablom osigurača na Samari 1300
Sve je do skora funkcionisalo bez problema ali sam onda ja zeznuo stvar pokušavši da stavim jedan automat za paljenje svetla pri startovanju motora i od onda imam problem.Mislio sam da je neki relej otišao ali sam ih sve promenio i nisu oni u pitanju. Ispraznio sam jedan akumulator zaboravivši da ugasim svetla i zbog toga sam pokušao ugradnju tog automata.
E sad sve vratiti u osnovno stanje pa natenane raditi.
Ma vratio sam ja sve to kako je i bilo i još sam zamenio i sve releje ali mi je problem ostao, pa zato sumnjam da je nešto na samim štampanim pločama.
Ајд усликај ту таблу са осигурачима , нисам сигуран да ли је иста као на 2105-2107 ...
Negde ste oštetili vod 15, ali gde? Možda će uspeti da se sredi ali će trebati vremena. Moguće da #tenzor# ima još preciznije podatke pa će Vam više pomoći.
To što ste hteli da uradite na nemačkim kolima radi "X" rele, gasi sve što nije neophodno prilikom uključivanja elektropokretača. Ali su tamo instalacije već rođene tako.
Ако је исто као на 2105 или 2107 та возила знам " напамет " ...
imam jednu polovnu na kojoj je nešto prepravljeno pa da pitam da li nju mogu da slikam i da postavim te slike ili da skinem sa moje Lajke i da te slike postavim ?
...inače je 2108 po saobraćajnoj
Свеједно коју битно ми је само да видим каква је ... Јер готово да нема разлике од 2104 до 2107 а за 2108 не знам ...
Ако си повезиоа онај релеј који који "касни " па си га скидао негде си направио кратак спој или премост ... Па ти сад и релеј од грејача и релеј светала командују један другим ...
Наравно ово је све "одокативно " ...
И има још једна банална ствар да ниси укрстио буксну које иду на прекидач светала са оном која иде на прекидач грејача ...
Свеједно коју битно ми је само да видим каква је ... Јер готово да нема разлике од 2104 до 2107 а за 2108 не знам ...
Ако си повезиоа онај релеј који који "касни " па си га скидао негде си направио кратак спој или премост ... Па ти сад и релеј од грејача и релеј светала командују један другим ...
Наравно ово је све "одокативно " ...
И има још једна банална ствар да ниси укрстио буксну које иду на прекидач светала са оном која иде на прекидач грејача ...
Da ja sve kao pre i radilo bi kao pre! Sad jedino ako Vam #tenzor# pomogne. mislim da ste negde nešto promašili a da je tabla ipak preživela.
Evo slika table.Prve 4 su slike table koja je na autu a ostale su sa one koja je nešto prepravljena.
Da li taj auto ima halogene sijalice u farovima? Da li se rodio sa običnima? Da li na (sl 1-4) ima nagorele plastike porednekih kontakata ili nisam dobro video?
Nadam se da će ti $tenzor$ pomoći i sreća tvoja, ja ovo ne mogu na daljinu da izvračam niti da razumem kako radi. Ti si korisniče pomešao prekinutu i neprekinutu struju i sad...
Нема неке велике помоћи ни од мене јер има великих разлика са тим таблама између 2107 и 2108 , тј Риве и Самаре ...
Иначе је струја Самарина бољка ...
Постоји и Лада Форум па ако имаш среће да налетиш на некога ко познаје електрику Самаре можда ти и помогне ...
Овако на даљину је јако тешко ..
Поготово са стартном дијагнозом " То је све радило " ... А да буде још горе и сам си чачкао око струје .
"to je sve radilo" mi je od koristi kao lanjski sneg. Pomešao si prekinutu i neprekinutu struju i sad imaš zagonetku u 3D na 12V DC.
-- A da isljučiš grejač zadnjeg stakla ( bez njega se može) i da osposobiš svetla / ona su neophodna---
a kad sve bude radilo postoji "head light reminder" - sva japanska vozila to od 80 imaju to rođeno sa zujalicom i signalnom lampom da ne bi zaboravili svetla.
A da pregledaš priključke za masu? Kod grejača i kod instument table.
Ne vreujem da je tabla pre će biti loš spoj sa masom.