Pozdrav. Imam staru Gorenje ps45.85 veš mašinu i trenutno je situacija sledeca ležajevi i semerin su otisli sto je uzrokovalo curenje vode koja je zatim prskala na programator mašine a dobrim djelo je curila mislim na RSO-filtere posto ih ima ima dva i nalaze se na bubnju dole i malo ljijevo to je uzrok kvara. Sad da opisem siptome kvar je sledeci prvo sta je logicno da su otisli lezajevi to mi nije problem. problem je u tome sto masina kad vrti na ljevo mislim kad pere sve je dobro ali kad treba okretati na desno onda je problem posto motor se sporo okrece kao da nemoze ili nema snage a za to vreme na programatoru pocne da se dimi i ima miris paljevine iz istog razloga mi neradi ni centrifuga znaci motor se vrti u desno ali nema snage ni brzine. evo znam da sam bio opsiran ali nadam se da cete mi moci pomoci odkriti kvar ili sta bi moglo biti Programator motor itd. Zahvaljujem unaprijed.
Gorenje ps45.85
Nađi nekog da isproba samo motor, postoje šanse da je on u kvaru. To što dimi iz programatora, može biti da je određen kontakt u kvaru ili je motor u kvaru pa vuče preveliku struju. Tačno šta je ne mogu ti reći. ( mislim da ta mašina nema dva RSO-filtera) - da nisu to termostati?
lezajeve sam sredio i semering isto
Moze biti ali nisam siguran u glavnom idu cetiri zice na svaki od tih uređaja. Nista moracu nekog zvati da mi ispita motor ili cu ga skinuti pa odnjeti na ispitivanje hvala svima na pomoci.
M0ze li mi neko reci koja je oznaka za orginalni programator za ovu masinu i gde moze da se kupi?
Po mom misljenju motor ti je sigurno stradao.Morao bi prvo da resis problem sa lagerima i semeringom,pa zameni motor i onda proveri programator.Moze programator da se dimi i zbog motora...Poz..Zoki...