hot rod automobili tj ford iz 1932 Kako napraviti
U Srbiji se vise ni deca ne prave, pocecemo i njih iz Kine da uvozimo...
Izvini na pitanju:
Je li to neki model kojega treba"iz temelja"napraviti,stavi sliku da vidimo šta je to
Pa u principu to se pravi na sasiji vec postojeceg starog vozila i preradjuje se po svojim potrebama kako ko voli, nesto slicno pravljenju bagija od bube. U svakom slucaju ako planiras nesto ovako da radis spremi koju desetinu hiljada evropejaca, dva puta vise zivaca i tri puta vise vremena
Pa u principu to se pravi na sasiji vec postojeceg starog vozila i preradjuje se po svojim potrebama kako ko voli, nesto slicno pravljenju bagija od bube. U svakom slucaju ako planiras nesto ovako da radis spremi koju desetinu hiljada evropejaca, dva puta vise zivaca i tri puta vise vremena
Bogami po onome sto sam video na netu, i stotka ce da bude malo pogotovo jer mu trebaju originalni starinski delovi a zatim nov motor , vesanje, menjac i "custom made" delovi iz USA.
Ali nema veze, autor teme se verovatno salio...
ja ih izrađujem već odavno
Ne salim se mene stvarno zanima da li neko pravi takve automobile i kolko bi to kostalo ili moram sam da ga pravim.
ako hoćeš imaš alata i znanja možeš da napraviš
sve zavisi kolko para imaš na raspolaganju
ja ih izrađujem od drveta kao igračke za klince
pa ja bi najvise da meni to neko napravi iam odprilike oko 15000e nikako vise od te sume
kupiš u inostranstvu i uvezeš ima u mađarskoj
a ima i imitacija bila jedna letos u mom gradu neki dvosed
mada više informacija imaš na googlu samo treba ukucati
http://www.seriouswheels.com/pics-1930-1939/1932-Ford-Coupe-tunnel-ram-fa-black-sy.jpg
http://image.streetrodderweb.com/f/9923753/0807sr_01_z+1932_ford_coupe+.jpg
eto nekih slika
Ovo su suviše ozbiljni radovi i za ovako nešto i približno treba što kaže Pera detlić i novaca i vremeni....i svašta nešta
Moram priznati da onaj prvi izgleda moćno
Da dodam komentar na ovu temu. Hobi mi je izrada trajkova (motocikl na 3 tocka, ne model za skupljanje gvozdja vec copper varijanta ). Vec duze vreme planiram da pravim jedan HOT ROD ford 33 ili 34 jos nisam odlucio. Nabavio sam sve informacije i varijante za izradu jednog, cak sam razgovarao sa ljudima koji u inostranstvu izradjuju hot rodove ali naravno pocetak radova otezava finansijska situacija. U svakom slucaju ako si ozbiljan za izradu jednog, nema toga sto se ne moze napraviti od metala. A evo i par slika mojih radova. Pozdrav
ovaj prvi plavi je extra
Zanima me da li neko pravi u srbiji i da li neko zna kako se pravi.