Kvar Whirpool AWO/D 43115 ves masine

6 poruka / 0 new
Poslednja poruka
traceur
traceur's picture
Registrovan dana: 13/08/2013
Imam navedenu ves masinu koja je u kvaru, koliko sam shvatio kvar bi trebao biti u nekoj elektronici.
Problem se pojavi odmah nakon ukljucivanja, ves masina prvo ukljuci pumpu za izbacivanje preostale vode, a onda bi nakon toga trebala povuci vodu, no umjesto toga upali se lampica za kvar(slika ispod). Dotok vode je ok i nema problema s tim, ima i poseban indikator za to koji se ne ukljucuje.
Ako netko ima ideju u cem bi mogao biti kvar neka komentira, hvala.

Kompletna perilica: http://s11.postimg.org/42qo2q8dd/DSC_0003.jpg

Genijalac
Genijalac's picture
Registrovan dana: 03/07/2012
Dijagnostika kvara je pola rešenja. Ako ne prima vodu, onda je problem oko dovoda vode, elektro- ventila ili instalacije za iste. A, ima i jedna mala okrugla stvar, koju zovu i hidrostat ili presostat. To mora da se otvori i pogleda, na kraju. A, zna se ko to radi.

Genijalac je samo nik, nije karakterna osobina!

rubangl
rubangl's picture
Registrovan dana: 24/12/2013
Pozdrav svima. Imam problem ves masina mi prijavljuje gresku F6 i cesto mi pada kais. "Naime imam nov sam na forum problem sa ves masinom znacio bi svaki savet. Imam masinu Whirpool , stara je oko 3 godine i problem je taj sto se masina strasno gubi. Npr. ukljucim je je da radi na 60 stepeni, i ona taman sto je pocela, primila vodu, pocela da pere i tu nastaje problem, jer napravi jedan krug, i onda pocne da kulira i cima se malo na svaku stranu, ali ne nepravi pun krug, zatim opet tako jedan napravi krug na drugu stranu i opet se cima neko vreme, i sve to tako ona ni tamo ni vamo nekih 10 minuta, da bi se na kraju upalila ona crvena lampica gde je nacrtan kljuc, nakon cega ja samo mogu da ispustim vodu. Zatim ukljucim ves na neki drugi program, npr. na 40 stepeni, i tu radi odlicno, bez ikakvog cimanja i prekidanja u toku pranja. Naravno ja ti onda uzmem da koristim one programe na kojima opusteno radi, da bi vremenom poceo isti problem da se desava i na drugim programima. Na ovim ostalima uvek zapucava i iskljuci se kada se umori od cimanja. Sta bi tu tacno mogao da bude problem? Servisera cu svakako morati da zovem, ali buduci da se ja ne razumem u sve to, on moze da mi kaze bilo sta i odere me, tako da bih voleo da cujem od vas sta bi to ustvari moglo da bude. Vidim da je FMJ nesto odgovoriiojednom gospodinu, ali ja njegove postove ne mogu videti. Unapred zahvalan

slobacar
slobacar's picture
Registrovan dana: 26/01/2015
imam isti problem sa elektronikom na Whirpool AWO/D 62800 cim startuhem masinu za ves konstantno je upaljena crvena lampica koja pokazuje servis takodje je upaljena lampica za glavno pranje a treperi lampica za start...potrebna mi je pomoc

Aca
Aca's picture
Registrovan dana: 04/05/2011
Po opisu tvog kvara zakljucio bi da je u pitanju bravica na vratima ali ne mora da znaci.

zvukoljub
zvukoljub's picture
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
slobacar, ако трепери лампица проверити грејач.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..