Imam problem sa veš mašinom. Radila je super i sada kada dođe do programa kuvanja na 60 ili 90 stepeni odjednom se sama ugasi. Šta to može da bude?!
Pomoć oko veš mašine Samsung WF8500NMW8
Може да буде да је грејач прогорео и да када се укључи он да греје направи се кратак спој.Ако је машина старија од 5 година ништа чудно.Грејач мора да се промени.
Nije grejac proverio omom
Voleo bi stvarno pomoc...trenutni status masine je sledeci. Upali se radi malo i onda stane pa se cak isto ponasa i kada je stavim i samo na program centrifuge tj.izbacivanje vode. Samo se nadodjedanput ugasi. Nakon toga pomaze samo da se izvuce kabl iz uticnice i saceka jedno 10 min pa ispocetka dok ne zavrsi program do kraja. I tako sa jednim programom koji inace traje 12 minuta mucim se jedno sat vremena... Imam slike okacene sada pa neko ko spoznaje elektroniku da li moze nesto da mi kaze u vezi tog problema...
Kad se masina ugasi da li ima napona na elektronici (dovod)?
Dusan123 : У овим новим Самсунг машинама увек има струје на електроници.
kizacd: можда је код тебе неисправна електроника али неможе да се провери док се не стави друга.Али зато ако је машина стара преко 6 година онда је грејач сигурно у лошем стању и било би боље да се промени .Следеће што би требало проверити су четкице на мотору.Ове машине имају моторе са четкицама и оне су од графита и троше се .Када се истроше настају чудне грешке .Моја препорука је да се промени грејач и том приликом да се прегледају четкице .Цена грејача је испод 1000 дин и зато би требало од њега почети.Мени је изгорела та електроника и неки Дејан са Видиковца -Београд је врло повољно и брзо поправио али мислим да није добро почети од електронике.
Skinuo sam buksne plus i minus sa grejaca i ostavio samo uzemljenje. Za divno cudo ceo program je nekako odradila...naravno doduse ne sa grejanjem ali sada se nije dva puta ugasila...
Veoma misteriozno...probacu da nadjem grejac prvo mada i ovaj pokazuje kao da radi...ali se nesti stvarno cudno desava na njemu mozda je negde naprsao sto nisam uspeo da vidim niti sam skidao jer dtaro pravilo kada skines grejac stavljas novi...zato reko ajde da orobam da ga iskljucim skroz sa napona - grejac - za divno cudo nebaguje vise niti se gasi...ali videcu kada stavim novi ...
Pa javljam
Milenko je u pravu...sta god da je na novim masina uvek ima struje sem kada se iskljuci iz stekera...cim je stampabo kolo i digitalbo mora i da ima napon kako bi Power dugme i odreagovalo...medjutim kod mene je bilo obrnuto situacija nena nicega a ima struje a nema komande da se odradi nesti sem da se izsteka pa usteka kao soft reset i onda ispocetka...
Juce sam postavio nov grejac. Naravno nema samsung nego LG model koji je isti samo nije keramicki. Jer au keramicki jako skupi. Odgovara sasvim i LG model ista je guma zaptivna i prsten. Nije skup 800 rsd. Ali nadao sam se da ce problem biti resen. Malko duze radi ali opet negde kada stavim klasican prvi program na iskuvavanje...greje zagreje i stane negde na 72 minutu preostalom. Kao da se toplota koja je utice na sam rad masine. Prosto misteriozno...opet se ugasi sama od sebe ...pomagajte
Grejac se menja ako je neispravan a ne prema tome koliko je star.Napisao si da se gasi i na drugim programima npr. centrifugiranje to nema veze s grejacem.Prespoj rso filter i probaj ako se gasi nevalja elektronika.
Nisam najbolje razumeo sta znaci prespojiti RSO filter. Mislim znam gde je ali kako ga prespojiti... ?!
Evo slike