Zanima me koji su frontovi najpraktičniji za održavanje? Volim bele kuhinje, plan nam je da pravimo takvu, s tim što ne volim sjaj. Koliko su vrata od punog drveta skuplja od medijapana ili iverice?
Najpraktičnije kuhinje?
Verovatno ćemo unutra iverica, razmišljala sam samo o vratima od masiva, možda i sa teksturom (mada me ubeđuju da se ta teže održavaju). Sviđaju mi se američke kuhinje više nego sad ove moderne što se uglavnom rade (mislim na sam izgled, nemam ništa protiv klizača, žičanih elemenata unutra i slično,naprotiv). Znam da su sad praktičnije od medijapana, ali zanima me koliko su tačno ove druge nepraktične, da tako kažem.
tako ti nešto od 300e pa na više po dužnom metru
sve zavisi od majstora koji radi i kako se pogodite
Hm nisam ni mislila da će biti jeftino. Mislili smo sve sami, samo vrata negde zbaviti.
mogu se kupiti gotovi frontovi
kuhinje sa slika su predivne, ali ipak jos jednom razmisli o odrzavanju, glat fronte su mnogo jednostavnije za odrzavanje nego te sa udubljenima jos pogotovo sa tom osjetljivom bojom
Izvinite majstori ali to me najviše zanimalo-vlasnice takvih kuhinja koje ih ujedno održavaju( i vlasnici dobro dobro).Razmišljaću definitivno,zaljubljena sam u ovu prvu ali da se to ne bi pretvorilo u mržnju posle dva dana upotrebe-još ću da razmišljam.
u suštini svaka kuhinja je laka za održavanje ako ima dobar aspirator i redovno održavanje
i ako se odradi od početka do kraja kako treba sa svim završnim lajsnama (pogotovu te do zida)
Ne znam,ova moja,kupljena nekad studentskim kreditom samo da bih imala neku vrstu kuhinje,je jednom rečju GROZNA.Hajde što se radna ploča raspada i stalno moram da je lepim trakom,nego i tek kad smo je kupili frontovi su presvučeni nekim čudnim materijalom(iverica je unutra a vani nije medijapan nego kao neki masni film) i kap vode se vidi i ne možeš je prebrisati,baš je glupa.Tad nismo znali da ćemo uskoro imati svoj stan i kad tad praviti ugradnu,pa smo uzeli tu,ali odmah u startu je bila grozna. Aspirator je ok,stavljaćemo sve lajsne i sve po PSu,samo uporno me odgovaraju od tih blago rezbareni8h zato mi je čudno,a vidim pola Amerike ih ima(stvarno u svakoj seriji svi imaju tako neke blago rezbarene kuhinje,ili pošto sam zaluđena time ja ih viđam svugde ). Nadam se da ćemo se do kraja godine baciti u taj poduhvat. Da li neko ima iskustva sa Ikea kuhinjama, čujem da dolaze kod nas ove godine,otvaraju dogodine, koliko su one dobre?
Ustvari kad bolje razmislim one nisu dobro rešenje,uvek su bolje kuhinje pravljene po meri zar ne?
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/S89867597/#/S29867595 a i nisu jeftini baš čini mi se,80 funti je ovaj deo samo, kad bi stavljala i drvena vrata bilo bi jeftinije u SSM varijanti?
drvena vrata su uvek bolje rešenje po meni večita su a kutije uvek možeš napraviti nove
ja sam sebi odradio sve od drveta i kutije i vrata
sve zavisi ko ti radi a majstor će uvek gledati da njemu ide na groš a ako mu se ne radi daće abnormalnu ponudu pa ko voli nek izvoli
Da videla sam vašu kuhinju i super je,samo za to treba imati svoju radionicu,tako da ćemo se morati pomiriti sa kupovinom gotovih frontova(sem ako budu ravni od punog drveta ).Pravićemo je sami uz malu pomoć prijatelja stolara(više u vidu saveta i merenja nego fizikalisanja),a ivericu će nam izrezati negde već gde je kupimo. Ono što će nas najviše koštati je ugradna tehnika(šporet i ploča sa dva kola),ali ni to nije tooooliko strašno.
Definitivno drvena vrata,kod moje mame su takva već dvadeset godina i nisu se promenila nimalo.i dalje izgledaju kao da su nova.
mogu se uzeti gotova drvena vrata u radnjama kao što je uradi sam ili woby
a ostalo odradite sami
no srećom po mene ja imam radionicu al eto malera ukućani ne vole baš drvo kao nije moderno
samo uporno me odgovaraju od tih blago rezbareni8h zato mi je čudno,a vidim pola Amerike ih ima(stvarno u svakoj seriji svi imaju tako neke blago rezbarene kuhinje,ili pošto sam zaluđena time ja ih viđam svugde)
Problem ko tih rezbarenih je sto u ta udubljena upada prasina, pogotovo ako koristis plin onda bude kao masna prasina, one jesu predivne izgledom i to stoji, ali budi spremna na to da neces moci uzeti i samo ih prebrisati i uglancati nego ces morati svaki taj udubljeni dio po coskovima lijepo i redovno cistiti
ja sam prije par godina imala rezbarenu klasicnu kuhinju i ne bih je nikad vise, eto to je moje misljenje, a ti opet vidi sta tebi najbolje odgovara
Otkrila sam nešto novo pa istražujem koliko je to praktično-rezbareni medijapan.Danas sam prvi put čula za to.
Pozdrav svima,
da se i ja malo uključim, tj obnovim temu pošto ono o čemu tratinčica priča je baš ono što ja sad radim! Napravio sam kutije i postavio radnu ploču i sudoperu pa su došli na red i frontovi, koji će naravno biti od punog drveta! Bacio sam se u potragu i našao prodavnicu kod Cvetkove pijace gde se može naručiti izrada frontova od masiva. Izgleda super ali je cena dosta visoka, sa farbanjem m2 izlazi, od pre par dana, celih 11.000,00 dinara. To odprilike dođe da na 3m2 kuhinje front košta kao i sve ostalo, korpusi, okovi, radna ploča, ... Pa tratinčice ukoliko si pronašla gde se može naći front od masiva po meri molim te da mi kažeš! Hvala unapred!
Bela krila mogu biti u matu , polu matu i sjaju .
To vazi za medijapan a i za razne vrste univera .
E sad koliko je skupla kuhinja od masiva zavisi i od toga kakva ce biti zavrsna obrada , kako ce izgledati krila , a ponajvise koje ce se drvo koristiti . ( jasen , hrast i sl )
Ako zelis glatka ( bez teksture ) krila onda ti je najbolji izbor medijapan .
Ovo zadnje ti je ujedno i moja preporuka.
PozZz . . .
. . . ono sto znas da nacrtas , znas i da napravis . . .