Ima li ko ovakav sporet?
I zna li ako se pojave mrlje na staklu (ili ispod , nisam siguran sasvim).. kako se skidaju ? :roll:
iako u uputstvu pise da plocu ne treba cistiti sredstvom za ciscenje rerni, ja sam cula od nekih da su to probali, pa probala i ja. lepo se ocisti ako je nesto prethodno pokipelo pa se zakorelo.
drugi nacin da se to ocisti je mehanicki, negde procitah - ziletom pod uglom od oko 45 stepeni, ali pazljivo.
inace, da, odlicna stvar, ne bih menjala.
Nemam takav, ali znam sigurno da kad budem kupovala
Meni se to isto bas svidja ali kuhinja ce nam biti uredjena u starinskom stilu pa smo bas neki dan kupili ugradbenu pecnicu i plocu koja, da bi se uklopila u stil ne moze biti takva.
Inace samo da kazem, da ne otvaram novu temu, moj muz ce raditi kuhinju sam, zidati i obloziti drvom i keramikom, nesto u ovom stilu:
Kad krenu radovi slikat cu po fazama.
Skoro sam kupila ovakav sporet i jos uvek ga upoznajem. Mada, cula sam da je dobro sredstvo za ciscenje odmascivac Axel koji se moze nabaviti po vecim radnjama. Ranije sam ga koristila za odrzavanje obicnog sporeta, kao i za ciscenje jace zaprljanih i nekih drugih povrsina (umesto vima) . Jako dobro sredstvo...Da, kosta oko 180 din, ali dugo traje. :roll:
zar nisu jos najbolje one peci na drva isto su sa ravnom plocom a mozes vuci serpe po njima koliko te volja ......
zar nisu jos najbolje one peci na drva isto su sa ravnom plocom a mozes vuci serpe po njima koliko te volja ......
jao, bre, pljoska :tup
zar nisu jos najbolje one peci na drva isto su sa ravnom plocom a mozes vuci serpe po njima koliko te volja ......
misli
Ima li smederevca u Kanadi?
Saltas, svidja mi se kuhinja, slikaj obavezno sta pravite!
...pa neznam ja jos nisam vidjela nigdje da priupitas frau mozda ona zna ...
imam ja furunce u Beogradu rado bi prenjela ovamo.Mala pecica a super greje moze i da se kuva na njoj
zar nisu jos najbolje one peci na drva isto su sa ravnom plocom a mozes vuci serpe po njima koliko te volja ......
Pljoska, bravo! Potpuno se slazem!!! :+ :blob1
...da suzana mislila sam na smederevac
pljoska wrote:Najbolji sporet....da suzana mislila sam na smederevac
A tek
Pozdrav svima!
Kada je ploca hladna, stari recept: sirce skida kamenac! Zagorelo skidas posebnim nozicem koji dobijes uz sporet ili kvalitetnom zicom! Moj je 'gorenje' i ja sam sa njim zadovoljna, vucem, grebem stavljam vruce, hladno.... sve trpi! Pre njega sam imala stari austrijski, kupila polovan, rerna mu bas nije bila dobra ali ploca je bila ok! Nasledniku tog sporeta pukla ploca kada je na hladnu plocu stavio hladnu serpu! Zasto, ne zna se!
A sto se slatko zadremucka uz smederac koji pucketa. Ma milina
Ja nemam sporet sa r. pl. ali moja prijateljica koristi C-Colu , naspe malo, pa ponovi vise puta po potrebi, time cisti i rernu i zadovoljna je, kaze da je efikasno . Ja kao da probam ali nekako uvek najpre naspem u sebe pa ne ostane za ciscenje.
Inace postoje specijalna sredstva za ciscenje i zastitu, ja videla u Maxi
Zdravo svima!
Ima li neko iskustva sa indukcionom ravnom plocom? Isplati li se promena vecine posudja u odnosu na prednosti ploce: navodno brzina kuvanja, usteda energije? Treba da menjam sporet pa proucavam. Takodje me zanima ima li ko opciju pirolize samociscenja rerne i kakva su mu iskustva?
Pozdrav, cile
hajde, cile, objasni ti nama prvo, onako svojim recima (for dummies ) kakva je to indukciona ravna ploca, a zatim sta je piroliza samociscenja rerne. iskreno - ja nemam pojma sta to znaci.
Za ploce procitajte ovde:
http://www.enel.cc/VI58_Indukciona.html
rerna:
Unutrasnja obloga rerne je napravljena od materijala sa koga spadaju necistoce od pecenja kada se rerna ukljuci na odredjenu temperaturu. Posle se samo pokupi krpom prljavstina, dakle bez zuljanja rerne. Koliko je to tacno pitam?
moja kuma je kupila takav sporet, morala je sve serpe nove da kupi, valjda mora dno da im bude besprekorno ravno :roll:
Za ploce procitajte ovde:
http://www.enel.cc/VI58_Indukciona.html
rerna:
Unutrasnja obloga rerne je napravljena od materijala sa koga spadaju necistoce od pecenja kada se rerna ukljuci na odredjenu temperaturu. Posle se samo pokupi krpom prljavstina, dakle bez zuljanja rerne. Koliko je to tacno pitam?
ako to izgleda iznutra kao smirgla, ja sam takav sporet imala davno, "u svom proslom zivotu" i ne secam se da sam je ikada prala. sve sto poprska okolne stranice, odgori i padne na tu donju tepsiju, posle se samo ona izvadi i opere. sjajna stvar!
pljoska wrote:zar nisu jos najbolje one peci na drva isto su sa ravnom plocom a mozes vuci serpe po njima koliko te volja ......
misli? na smederevac :ahaha
njega i ?i?anom ?etkom mo?e? da ?isti? :hh
Zbunka, jesi li to ti!? :nes
Sporet sa ravnom plocom sam kupio pre tri-cetri godina. Do sada nisam imao problema sa njim, a sto se tice ciscenja ploce i rerne... to morate da pitate nadlezne u mojoj kuci koji se bave tim poslom.
Da se oglasim i ja... Imamo sporet sa ravnom plocom i ja ga ne bih menjala ni za jedan drugi. Da, moraju se promeniti serpe ali ne zbog ravnog dna , nego sto je temperatura mnogo jaca i sa obicnih serpi spada emajl i krive se pod toplotom. Potrebne su serpe koje imaju debelo dno (tipa Zepter, Metalac, Teflon...) Mozda su malo skuplje ali kupite po jednu mesecno brzo imate komplet. One dugo drze toplotu na ovom sporetu i kada iskljucite rucak je topao bar jos sat dva. Rerne koje se same ciste imaju program koji se ukljuci, u pleh (koji se dobije uz rernu) se sipa voda do pola, okrene na 50 stepeni i ukljuci na pola sata. Materijal od koga je napravljena je izuzetno gladak i sa stranica sve spadne u pleh, prebrise se krpom i to je to.
suzana wrote:pljoska wrote:zar nisu jos najbolje one peci na drva isto su sa ravnom plocom a mozes vuci serpe po njima koliko te volja ......
misli? na smederevac :ahaha
njega i ?i?anom ?etkom mo?e? da ?isti? :hh
Zbunka, jesi li to ti!? :nes
Daaaa :nes2
Ja sma primetila samo d apostoji malo ve?i problem sa kamencem koji se pojavljuje na plo?i od vode. Toplina ga samo stvrdnjava. Naravno, ima sredstava kojim se da eliminisati ali prili?no je iritantna stvar! Za flkeke ispod ne znam!
Ali da je komocija- komocija je, brate!