Pre nekog vremena iz znatiželje kupih bušilicu pomenutog proizvođača i naznačene snage za 700 dinara. Reko da vidim šta je to što košta manje nego neka kvalitetnija burgija...
Bušilica dolazi naravno u kutiji i uz nju sve što vam treba, ključ. Naizged ko svaka druga, ima regulaciju brzine i smera, vibracioni mod. Kabl je dužine 1,5m, kućište od tvrde plastike, dobro trpi vrućinu. Nigde nije pokazla, ni unutra, s'obzirom da je forisirana i forsirana dok ne zadimi. Za rupe do osmice izvlači bez problema, kako u gvoždju tako i u drugim materijalima. Za veće prečnike treba malo strpljenja ali ćete stići na cilj. Nisam probao sa pijačarskim burgijama, što je falinka u mom eksperimentu jer pretpostavljam da će onaj ko kupuje ovu bušilicu kupiti i burgije sličnog kvaliteta.
Kao ultimativni test pozajmio sam je drugu da meša njome glet. Posle nedelju dana vratio mi je uz konstataciju da dimi čim se uključi i na prazno. Otvorih je, četkice su se skroz pojele, kućiše ostalo netaknuto.
Zaključak, ko želi da ima bušilicu za nedaj Bože, odlično rešenje. Kad glavna zakaže može da posluži da se završi radni dan. Za te novce pokazala je možda i više od očekivanog. Za ove novce očekivala se bušilica za jednokratnu upotrebu i ništa više od toga.
Pozdrav Mijat!
ja sam jednom dobio brusilicu na kojoj pise bosh a koja je kopija koja je kupljena na pijaci za neku tako slicnu smesnu cenu. I dosao majstor da postavi ogradu na stepenistu, izvario, izbrusio i zavrsio. I meni zakaci prst na delu vara koji je majstor verovatno prevideo, i ja uzmem tu jeftinu brusilicu da to malo izbrusim. Upalim, je pocnem, kad ono ni za par minuta pocne da kulja dim iz nje. I ajd da je otvorim da vidim sta bi moglo biti, bas me zanimalo - namotaji na statoru su totalno bili crni, krunio se lak sa njih. I pravo u kantu. Da je nisam dobio za dzaba :tup :tup :tup :tup tako da te kopije sa pijace :nono al nikako, samo po meni bi bilo bacanje para. Za amaterske poslove firme kao einhel nisu lose, posto komsija je kupio busilicu einhel i koristi je bas poprilicno ( pravi ograde i stelaze od drveta i cevi )vec nekoliko godina i odlicno ga sluzi. Znaci bolje original ali jeftinije brend nego pijacarske kopije.
Sto se tice burgija i reznih ploca i ostalog potrosnog materijala bolje je uzeti najbolje nego da usled posla ostanete bez njih ili vam nesto upropase posao ili cak da vas povrede. Dva primera : busim rupu u zidu i uzmem burgiju za koju sam posle konstatovao da je kopija bosh, a ceo komplet moj brat ( koji pojma nema ni ekser da ukuca ) kupio u prodavnici po preporuci prodavca i to poprilicno platio . Pocnem busiti, prodje kroz cement i dodje do cigle, malo jace pritisnem, kod ono pocne busilica da " leti" na sve strane. Ja 8-O i kad sam dosao malo sebi pogledam, rupa u cementu ko da sam busio burgijom 30mm, pogledam burgiju kad ona iskrivljena pod 90 stepeni. :tup Znaci spomenu sam sve po redu. Gips u ruke i popunio sam rupu i onda trazi valjanu burgiju itd. Posao od par minuta se pretvorio u skoro sat vremena. A drugo kad zamalo nisam ostao bez glave jer sam hteo preseci cev sa brusilicom. Jeftina ploca i pri najvecoj brzini ona puce, jedan deo se zabio u zemlju a drugi deo proleto desetak cm od glave. Zakljucak, potrosni materijal samo najbolji.