pomoc u vezi podešavanja tig 200 ac/dc za varenje inoxa

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Bracod
Bracod's picture
Registrovan dana: 14/09/2013
Potrebna pomoć u vezi podešavanja ovog aparata.Prijatelj sa ovim aparatom vari aluminijum i tako mu je neko podesio a ja bi ga koristio za varenje inox lima debljine 0.7mm te mi je potrebno detaljno uputstvo gdje sta da prebacim i na koje vrijednosti.Postavicu sliku aparata gdje se vide detalji..Hvala svima koji odvoje malo vremena za moj problem.

• img_2013091453328.jpg
zoran_i
zoran_i's picture
Registrovan dana: 01/12/2008
Bracod wrote:
Potrebna pomoć u vezi podešavanja ovog aparata.Prijatelj sa ovim aparatom vari aluminijum i tako mu je neko podesio a ja bi ga koristio za varenje inox lima debljine 0.7mm te mi je potrebno detaljno uputstvo gdje sta da prebacim i na koje vrijednosti.Postavicu sliku aparata gdje se vide detalji..Hvala svima koji odvoje malo vremena za moj problem.

Za pocetak ga prebaci na DC zavarivanje (sada je na AC).
Neka gornje levo dugme bude na HF/DC.
Ako volis da radis na 4 takta neka levo donje ostane gde jeste, a ako volis na 2T onda donje levo dugme neka svetli na vrhu (one dve strelice od kojih jedna ide nadole a druga nagore).

Ostalo ces se sam snaci. Ne znam koji je tvoj stil zavarivanja, pa se ne usudjujem da ti pricam o podesavanju sekvence i amperaze.
Tanak inox ja volim da radim u pulsu, ali to je moj stil, pa ti ga ne bih nametao.

U svakom slucaju taj deo zahteva malo igranja sa parametrima.

Bracod
Bracod's picture
Registrovan dana: 14/09/2013
Hvala, inace ja sam novi u bilo kojoj varijanti sa T ig-om pa mi je svaki savjet dobrodosao.

zoran_i
zoran_i's picture
Registrovan dana: 01/12/2008
Ako si blizu BG, i imas vremena da cekas, mozes doneti aparat, pa cu ti pokazati kako se moze raditi. Ove sedmice sam u Nemackoj, znaci za nekih 7-8 dana