iImam problem kada upalim masinu ona nece da radi,naime upali se lampica koja inace sluzi za dodatno ispiranje i stoji stalno upaljena.U uputstvu kaze da se proveri filter pumpe i polozaj odvodnog creva.Filter pumpe je cist,a sto se creva tice nije pomerano 4 meseca koliko imam masinu,naravno do sada je radila bez ikakvih problema?Ako neko zna u cemu je problem neka mi pomogne?Hvala unapred.
Masina za ves GORENJE WT 62080
Probao sam je restartovati,ali i dalje ista stvar,a gde se tacno nalazi pumpa za izbacivanje vode i kako da dodjem do nje da je rucno okrenem?
Jel uzme vodu ili baš ništa ne počne.Da li zuji?
Ako je pod garancijom -servis ako nije molim za detaljnije objašnjenje..
Dao si premalo podataka pa bi spisak bio dug.
Ovo se često događa ako nema vode-premali pritisak,ili je neispravan prekidač na vratima,možda je hidrostat...Sve to možeš napraviti sam samo mi pojasni da li ima zvukova i probaj okrenuti programator da vidiš da li radi na nekom drugom programu i uzima li mašina vode...
Vjerovatno gdje ti je filter. Skini filter i trebao bi kroz njega vidjeti pera pumpe pa ih probaj okrenuti. Provjeri i dovodno i odvodno crijevo sa pumpe jer je možda poštopano, probaj dovodno crijevo na pumpu opipati rukom, te ako je u njemu neki novčić ili čarapa, onda skini šelnu sa pumpe i odvoji crjevo te ga očisti ( to možeš sa donje strane mašine, ako ju nagneš ). Pazi dok to radiš da ti je mašina isključena iz zida - struja.
Masina ne uzima vodu niti hoce da radi na nekom drugom programu,ne zuji niti ispusta druge zvuke.Na koji god program da okrenem programator ista stvar.
Najmanji problem ako si provjerio pera od pumpe i ako crijeva nisu poštopana je - mikroprekidac vrata(ne radi ako možeš otvoriti mašinu dok gore lampice),elektorventil-provjeri da li dobiva 220w ili da nije zaštopan(skini ga i očisti ili doz. posuda to moraš provjeriti.Skini gornji poklopac i sve ti je blizuAko nije ništa od tog sljedeće za provjeru je hidrostat.skini stražnji i gornji poklopac od mašine odvoji tanko crijevo od hidrostata (vjerovatno su dva)Ak se klikanje ne čuje onda okreni mašinu na bok odvoji filter od vode (drži ga par vijaka sa prednje i donje strane mašine) pa skini cijevi i dobro ih propuši.To ti je (od hidrosata tanka cijev) koja od filtera vode ide na hidrostat.Puhni u cijev lagano.Ako se ne čuje klikanje (zvuk kao kad stiščeš čašu od jogurta) zapekao je hidrostat u gornjem položaju.Ista stvar je i ako trebaš jako puhati da čuješ klikanje,Kad provjeravaš hidrostat u mašini ne smije biti vode.Inaće ćeš kasnije zaplivat.
Naime mašinu nećeš upaliti ako hidrostat ne pusti vodu u veš mašinu.
Hidrostat košta s elektroventilom oko 20 eura stavi novi i montiraj ih a cijevi lagano namaži neoprenom na svim spojevima jer u crijevo od termostata ne smije ući ili izlaziti zrak.Ako to pogriešiš zaplivat će ti kupatilo.
Ako mašina i dalje ne radi onda je programator.Popravak je praktički nemoguć morat ćeš ga zamijeniti drugim.
Javi što si skontao bancho
Cao! Imam Gorenje ves masinu staru oko 5 godina. Ne rade mi programi sa 90 i 60 stepeni, a ostali rade. Imate li ideju sta je u pitanju? Unapred hvala
vjerovatno elektronika
kod mene neće da dolijeva vodu čuje se klik ali ne pušta vodu mjenjao magnete na elektroventilima uvjek pusti prvu vodu poslije nista na svim programima isto čak sam i elektrroniku zamjenio opet isto volio bih znat do čega je.
Probaj ju resetirati. Ako ti nakon toga pokazuje istu grešku, onda greška vjerovatno i postoji. Iskljući mašinu i ručno pokušaj okrenuti pumpu za izbacivanje vode, jer je možda ista zaglavljena, ili ti je uletila čarapa u crevo između pumpe i kade mašine.