pokvarila mi se nova masina,i kao resenje izmedjuvreme dok kupim novu imam jednu staru ps 30.6 ekonomic.molim vas pomozite mi ako ima neko uputsvo za rad.
potrebno mi je uputstvo za ves masina ps 30.6 economic
Hvala ti punooooooo,bas si mi resio problem.
Hvala ti jos jednom i neka ti se sve zelje ispune.
SRECNA NOVA GODINA:)))))
gde ,mogu da nadjem uputsvo za indesit masinu za ves.ako neko zna sajt
unapred zahvalna.
zole
probaj ovdje valjda imaju tvoj model
http://rs.diplodocs.com/reference-INDESIT/1
Na ovoj mojoj masini "gorenje ps 30.6 ekonomic" jasno mi je cemu sluze dugmici sa desne starane programatora sl.1 ali mi nisu jasne oznake na programatoru gde cifre pocinju sa spojenim 1 i 2, 3 i 4, 5,6,7 ... 16 (sl.2, sl.3, sl4). Da li bi neko mogao da mi objasni koji su to programi pranja?
Pozdrav. Neznam da li je jos ziv ovaj top, ali ipak cu postaviti pitanje u vezi gore navedene masine za pranje ps 30.6 gorenje.
Pre naki dan je pocela supruga sa pranjem na pomenutoj masini. Sve je bilo ok, primi vodu, pocela je da greje i da vrti pranje levo - desno bez problema. Nakon 5-6 minuta motor izgubi snagi, ponasa se kao da je pregoreo. Poceo je onako da milja, nema snage da okrene bubanj. Probam na centrifugu, ni ona nema sneg, jedva vrti i ispusta zvuk kao da nesto melje. U to poceo je i da se oseca, pipne motor ono se greje.
Skinem kais i tako probam motor. Nista novo sve je po starom. Motor nema snage i greje se. Pomislim odmah na njega. Imam poznanika sa takvom masinom i pozajmim od njega motor. Taj njegov motor isto se ponasa kao moj, a ispravan je 100%.
Posumnjam u programator. Isto uzmem od njega programator star 4 godine, ispravan. Stavim ga, problem i dalje postoji, masina isto tako se ponasa.
Neznam dali postoji jos nesto na masini, neki deo koji utice na normalan rad elektromotora? Hidrostat, ventili za prijem vode, grejac ili termostati?
Vise neznam sta da radim. Dali neko ima neki predlog sta bi to moglo da bude?
Nebi da je bacim jer je ocuvana, jako dobro pere i cedi. Dosad me je lepo sluzila bez problema.
Proverite bubanj , to sto po vasim recima i ispravan motor tesko vrti , ukazuje na to da je kvar do bubnja tj lezajeva . Pogotovo ako se cuje zvuk da nesto melje .
Verovatno nije bubanj. Gore sam napisao i kad skinem kais sa motora koji tera bubanj sam motor bez ikakvog opterecenje isto tesko se okrece odnosno tako se ponasa kako sam gore vec napisao. Drugi ispravan motor koji sam pozamio samo sam prikacio na uticnicu sa kablovima isto se ponasa kao onaj njegov. I sa drugim programatorom je ista stvar.
Proverite lezajeve na motoru
Lezajevi su u redu na oba motora. Samo me interesuje dali postoji jos nesto na ves masini, neki deo koji utice na normalan rad elektromotora, koji bi mogao da blokira ili da uspori na neki nacin rad motora? Mislim na hidrostat, ventili za prijem vode (ima 3 komada), grejac vode ili termostati?
Programator je isto menjan i nema promene nikakve, kvar i dalje postoji.
Nema veze . Probajte motor direktno preko kabla da vezete na 220 v bez programatora pa ce se videti da li radi i kako .
А кондензатор?
Oba motora su probana u stegi direktno sa mereze. Isto rade bez oproblema. Uticnica je sa 5 zica. Ovako sam ih probao, vezivao :
Motor pranja levo:
-bela zica sa konektora motora direktno na ispitni kabal pa u 220V
-zelena zica i jedan kraj kondenzatora direktno na ispitni kabal pa kabal i u 220V
-zuta(braon) zica na kondenzator
Motor pranja desno:
-bela zica sa konektora motora direktno na kabal u 220V
-zuta(braon) zica i jedan kraj kondenzatora direktno na kabal i u 220V
-zelena zica na kondenzator
Motor centrifuge:
-bela zica sa konektora motora direktno na kabal u 220V
-plava zica i jedan kraj kondenzatora direktno na kabal i u 220V
-crvena zica na kondenzator
I jedan i drugi motor su konstantno radila bez problema po desetak minuta u svakom smeru. Nisu se zagrevali niti davali te sumnjive zvukove niti se usporavali.
Da je jedan u pitanju onda bi bilo logike, nego i ovaj drugi koji sam dobio sa masine za probu isto se ponasa.
Kondenzator imam rezervni isti kao i na masini, ni to ne pomaze.
Nakamura me preduhitrio isti slucaj je bio kod mene, bubanj cak nije ni okretao ceo krug nego krene i vrati se nazad. Nakon zamene kondenzatora sa novim iz prodavnice masina radi kao nova, tako da sve ukazuje da je do njega, taj rezervni sto imate jel znate dali je ispravan? Najbolje izmeriti kapacitet unimerom pa cete videti dali je ispravan
Probajte parcetom drveta da opteretite remenicu na motoru pre startovanja i u toku rada .
Sretna nova godina!
Posle praznika ponovo cu navaliti sa ispitivanjima redom. Kada bi ima semu programatora sa prikljucima brojem oznacenih. Onda bi mogao da ispratim kablove do periferijski uredjaja i videti dali su ispravno povezani sa programatorom.
Uspeo sam nekako nacrtati kontakte sa brojevima sa programatora, koji sam dobio za probu.
Sa leve polovine slike se vidi programator gledano odozgo, a sa desne polovine je slika programatora gledano odozdo. Na njemu su preveze, blokada, kondenzator i motorcic za pogon programatora.
Za ostale prikljucke neznam koji broj sta znaci, odnosno koji provodnik se spaja na odredjeni broj. Da bi znao ispitati – proveriti ozicenje dali je ispravno na masini.
Postovana i ja sam naisla na takvu masinu ali kod mene je problem sto nzm da otvorim vratanca? da li ima neko posebno dugme ili su se prosto zaglavila ?
u proseku dva do tri minuta nakon zavrsenog pranja bravica na masini se odblokira i na najnormalniji nacin se vrata otvore
Mihaela,to je masina jednostavna za rukovanje,klasika.Glavni prekidac je na dugmetu programatora,ukljucujes masinu izvlacenjem tocka.
Od 1-4 je predpranje,od 4 otkuvavanje95,od 5-60 stepeni a od 6-40,na 8 uzima aditiv,na 9 zadnja centrifuga i kraj.
Ona dva dugmeta najbolje da ne diras,jedno je za ekonomicno pranje a drugo tzv"crpalka-stop" zaustavlja masinu sa vodom unutra kad uzme zadnju vodu to jest aditiv.Pozdrav...
Ve-ka majstor, popravlja sve osim karaktera-nema delova(Ve-ka nije kvalifikacija nego skraćeno ime)
https://www.facebook.com/cepacizadrva1/