Тражио сам по форуму, али нисам нашао....
Да ли је ово неко правио? Видим да има да се купи, али не знам како функционише? Претпостављам да има неки бубањ и ресице, али би волео да чујем искуство некога ко је то правио
хвала
Тражио сам по форуму, али нисам нашао....
Да ли је ово неко правио? Видим да има да се купи, али не знам како функционише? Претпостављам да има неки бубањ и ресице, али би волео да чујем искуство некога ко је то правио
хвала
У бубањ је изнутра наливен слој терацо-бетона па пре него је стегао испран површински слој да остану само врхови каменчића.
А јел си ти Наивко то правио или знаш да је тако? Да би се бубањ "забетонирао" претпостављам да треба неки ваљак полупречника који је мањи од бубња за дебљину тог бетона да служи за "шаловање", или тај терацо бетон може да се облепи па није толико ни битно да буде свуда исте дебљине, и онако га центрифуга вуче напоље, али онда убија осовину.
Још нешто, да ли се кромпир скроз ољушти, или мода да се доради после?Шта се дешава са отпацима, јел они остају унутра све време?
Нисам правио ал' сам је у војсци "нахранио" са барем тоном кромпира! Окца на кромпиру и којекаква удубљења мораш после да "дорадиш" - она то не уме.
На дну бубња су отвори а при врху славина из које стално тече вода и спира љуске кроз те отворе и износи их напоље.
Бубањ мора да буде доле шири да не би кромпири искакали напоље.
Како ћеш да бетонираш смисли - иако се после може теговима балансирати да не би "убијало осовину"
Jeste bubanj ali koliko sam ja video unutrasnjost bubnja zidovi i dno su rapavi kao krupna smirgla. Ubaci se krompir i voda i sve to se vrti jedno vreme (ne znam koliko) dok se krompir ne oljusti.