Ljudi, jel imao neko problem sa trimerom da na leru glava nece da se zaustavi nego se vrti sa motorom. Ako probam da je zaustavim - motor se gasi.Sta li moze biti uzrok problema? Hvala svima u napred!
p.s. gde mogu nadji presek trimera (da se lepo vide svi delovi)?
evo da probamo, slučaj kod mene je bio da je normalno postizao obrtaje ali kad sam pokušao u travu da uđem ubrzo bi gubio obrtaje na glavi i na kraju je glava stala a motor se i dalje vrteo istim obrtajima. kada sam ga otvorio (deo prema kardanu) video sam da je korpa centrifugalnog kvačila odvaljena, prosto sam je zavario i sve je radilo normalno...ceo uvod da bih ti rekao da je verovatno pukla jedna od pakni (često se dešava sa različitim posledicama) u tom centrifugalnom kvačilu i zaglavila, tj napravila "čvrst" spoj sa korpom pa ti stoga ne odvaja na leru i gasi se kad zaustaviš glavu. popravka nije komplikovana ako imalo imaš smisla, da zlo bude veće, neće prokliznuti kvačilo pod opterećenjem pa je moguće i da ošteti radilicu, zato... što pre rasklapanje... kada poskidaš poklopce rasklapaš donji deo, prema kardanu, gore ne čačkaj ništa.