Stihl MS210 motorna testera se gasi POMOC!!

12 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Drivee
Drivee's picture
Registrovan dana: 06/01/2014
Pozdrav,

Kupio sam polovnu Stuhl MS210 testeru. Pali na zub, radi odlicno na leru kada je hladna, kada se malo ugreje hoce da se ugasi na leru . Takodje je problem sto kada je vrca ne mogu da je upalim normalno, saug ili bec isto je. Jedino pomaze hvatanje testere za gas, znaci dam pun gas i povucem kanap, odmah upali. Sta moze biti problem, odakle da krenem.
Jos jedna mana je sto akda secem sa strane krene da se gusi testera, kao da nema goriva. Ja je izvadim iz drveta brzo, i stavim je u normalan polozaj i ona radi OK. Moram tako par puta da odesecem drvo precnika 20cm.
Jel moze neka pomoc?

Energizer
Energizer's picture
Registrovan dana: 05/06/2014
Stuhl ili Stihl? Ako je kinez...nije ni cudo Laughing out loud Kreni od svecice, skini i ocisti pogledaj boju. Treba biti boje srne ili je zameni pa probaj. Moze biti i karburator ili filter zapusen. Moras ga skinuti i izduvati kompresorom. Ako nije do tog onda podesis karburator- vijak L i H privij na prtste do kraja. Zapamti odakle si krenuo srafcigerom ,ako nemas originalni sa skalom markiraj obican nekakvom tackom i posto privijes oba sarafa na prste potom ih odvij za pun krug i to je to. Imas jos jedan za ler gas, njega podesi tako da se lanac ne okrece u mestu kad je motorka zagrejana...i to ti je to

Drivee
Drivee's picture
Registrovan dana: 06/01/2014
Nije kinez. Stihl je. Zasto nemogu d aje upalim kada je vruca?

Aleksandar95
Aleksandar95's picture
Registrovan dana: 04/10/2020
Pozdrav imam motornu testeru Stihl MS180.Problem je taj sto na leru radi normalno,ali kad se da veci gas ona se ugusi i ugasi se,do cega to moze da bude ? Pali normalno

BOSSKE
BOSSKE's picture
Registrovan dana: 13/06/2010
Ili je zablokirala kocnica, lanac, ili nesto u sistemu, ili je zapusilo izduvnu granu, auspuh. Skine se auspuh i vidi se cilindar unutra,ocisti se taj kanal tako sto se klip spusti dole u donju mrtvu tacku i polako se ostrim predmetom ocisti garez. Naslage garezi suze izduvni kanal na par mm pa zato na leru radi ok a pod gasom se gusi. Kanal koliki je na izlazu u uspuh mora biti citavom duzinom takav. Samo paziti da se ne gura sta ostro po zidovima cilindra i po klipu. Slobodno moze cadj da upada u cilindar. Posle se izduva kompresorom, ili se ocisti komadicem drveta i vatom namotanom na vrhu i istrese. Auspuh se izlupa cekicem i istrese iz njega sve sto ispada. Pozeljno ga je spaliti brenerom da spali svu cadj unutra da lakse ispadne.
Ako nista nije cackano oko karburatora, jedan od dva razloga je u 90% slucajeva.

BOSSKE
BOSSKE's picture
Eh da, provjeri da li ima vazduha u pumpici za gorivo tj da li se stvaraju mjehurici dok radi.

Dejan bojic 85
Dejan bojic 85's picture
Registrovan dana: 25/11/2020
Alpina s70 kada se zagreje nabije ler gas do daske sta sve moze biti razlog.?mala pomoc

BOSSKE
BOSSKE's picture
Pa svakako moze biti samo karburator uzrocnik, Ne znam sad kod nje kako izgleda prenos do karburatora, ali kad nabija pun gas, to je obicno uzrocnik ili opruga koja ne zatvara klapnu za vazduh kad se pusti gas, ili membrana/ventil koji mozda zakoce u otvorenom polozaju.

Dejan bojic 85
Dejan bojic 85's picture
Da li bi ja to mogao sam da probam da "cacnem" ili bi ipak bilo bolje majstor,bila je vec kod majstora par puta je upalio za nesto bas sitno i krenula tako, nista nisam cackao

BOSSKE
BOSSKE's picture
Pa ako je opruga pukla, ili zaglavljuje mozes to samostalno da rijeis, Skines filter vazdha i polako povlaci gas i prati da li se klapna slobodno otvara i zatvara, (prva klapna koju vudus je klapna sauha, pa ne gledaj nju, vec iza nje je klapna gasa)sa strane bi trebalo da ima oprugica koja povlaci klapnu u zatvoreni polozaj. Probaj srafcigerom, ako mozes da prodjes od klapne sauha da mrdnes klapnu gasa, da vidis da ona nije otpustena.
Njacesci prblem punog gasa je jednostavno kad se opruga koja vraca klapnu pojede, i ne vraca klapnu nazad kako treba, ona se lako skrati za taj pojedeni ili puklnuti dio i radi normalno

Dejan bojic 85
Dejan bojic 85's picture
Kad dam gas ona se umiri pa i kao da se davi da li i to moze da pravi ta druga klapna ili je nesto jos drugo

BOSSKE
BOSSKE's picture
To mi lici na to da je ostao sauh ukljucen, moguce je da je i do toga. Provjerite vi da li vam landara ta druga klapna koja se aktivira kad se sauh zatvori. Kod motornih testera hoce da se otkaci zica koja ide od rucice za sauh/gasenje. Malo je nezgodno ovako napamet pricai, ali idemo redom pa naci cemo sta je. Provjerite i da li je karburator dobro pritegnut na cilindar