Može jedan savet? Hajde neka mi neko predloži, treba mi za rođaka, ima stan u zgradi, spoljni zidovi, dobri prozori, ispod njega je stan koji se ne greje, 63 kvadrata, koji, kakav kamin ili peć na pelet?
Grejanje na pelet
Камин или пећ у стану је јако проблематично.Биће стално прашине а бука исто .Док пећ ради стално се чује и вентилатор а још више смета мотор од дозиметра .У стану је тешко обезбедити посебну просторију за пећ а само тако би се ублажиле бука и прашина.
Može jedan savet? Hajde neka mi neko predloži, treba mi za rođaka, ima stan u zgradi, spoljni zidovi, dobri prozori, ispod njega je stan koji se ne greje, 63 kvadrata, koji, kakav kamin ili peć na pelet?
Baš ako je pod moranje ili ćef ali bi za stan u zgradi preporučio klima uređaj.Obiđi forume na tu temu.
Za prvo pitanje koje sam napisao niko nije imao odgovor i problem je prevazidzen sa to sto sam otklonio podesavanja na tajmera za vreme gasenja.
E sad imam jos jedno pitanje.... temperature su jos u + a potrosnja mi je 2 vrece na dan sto mislim da je previse a kotao radi na minimum temperaturu na vode postavljen je na 43C a ide do 47C jer radijatori su predimenzionisani i sprat od 70m2 je prevruc a kota radi oko 1h pa oko 20min je ugasen. Termostat jos nisam postavio, temepratura znam da je preniska al ako povecam moracu da otvaram prozore pa hteo sam da pitam clana *Bore koi vidim da je dosta upucen oko termomontovi kotlovi i clanovi koi imaju Toby B17 kotlovi...... jel ima neka podesavanja u servisnog menija koje treba da promenim da bi potrosnja bila manja, dal bi se potrosnja smanjela sa postavljanjem sobnok termostata da bi se potrosnja smanjila?
Hvala vam unapred za odgovore
Koliko sam shvatio nemate mešni ventil, ne znam kako i ko Vam je puštao kotao u rad al to je protiv politike firme da se garancija priznaje samo sa ugrađenim mešnim ventilom. Za početak smanjite snagu kotla na 2, s tim ćete dobiti duži rad kotla na manjoj snazi i malo nanju potrošnju. Može se u parametrima korigovati snaga ,da npr max bude 12-13kw a najniža oko 4kw al za to su potrebne male prepravke na pixli i da se našteluju parametri.
Hvala Bore za odgovora al nije mi jasno sta je to PIXLI i gde bi mogao da nadzem parametre za novu kolor elektroniku.... uspeo sam da udzem u servisni meni i vidim da za parametre ima info za svaki parametar al na engleskom pa potrudicu se da to dobro procitami da skontam svaki parametar sta znaci. Kotao momentalno radi na 5(automacki) i sam podesava snagu. Gledao sam tabele koje imas na drive i vidim da ima parametre i za doziranje peleta po gramazi i neznam dal bi se i tu promenila potrosnja ako se promene i parametre na dozeru.
Pixla je pepeljara gde se izgara pelet. Za novu elektroniku nema toliko štelovanja kao kod stare (koja je u tabeli) , ima samo dva parametra i onda on sam odredi ostalo. Znači može al se treba uraditi pažljivo tj neko ko zna od prilike, možete i Vi naravno ako znate šta čemu služi. Snagu mu oborite, nema potrebe da radi tako kako sad radi.
Hvala puno Bore jos jednom za objasnenje.... trenutno radim o proucavanjem parametra za koje i kreiranje jedne exel tabelu gde cu da unesem momentalne parametre i upisem informaciju za svaki parametar koi je opisan za svaki parametar pa ako ti ista to znaci za u buduce moze da ti to posaljem. Nisu mi jasni samo vrednosti u smislu koi je u sekundi koi u minute, gramazu itd. al valjda cu i u tome da se snadzem.
Gramaže nema, to su sve vremenski intervali i on-off.
Na peći na pelet Toby 15H nemoguće je uključenje preko bežičnog termostata dok iskjlučenje radi!? Ne vidim logiku i molim stručnu pomoć!
Упозорење за све потенцијалне купце пелета "Мерошина" Ниш. Заобиђите га у широком луку. Ово говорим из двомесечног искуства са овим, назови пелетом...Синоћ ми је котао пребацивао у 4 брзину иако је напољу било +3ц. Невероватно али истинито. Калорична вредност је никаква а потрошња ихаха. Као да је прављен од тале...Цена му је била 155е ѕа тону, али већа је дара него мера...Срећом имам само 2 тоне.
U Pirotu bila dva proizvođača,jedan zatvorio a drugi ne pravi ali preprodaje.Kapaciteti u Srbiji padaju.Kvalitet mora da pada a cena da raste.Ko šta dovati !
Cikaraki nešto sa parametrima ne štima, ožda je uključen tajmer pa on ne da peći da se upali.
Cikaraki kod mene na kotao Toby B17 nije funkcionisalo autorestart kadode u eco mode i sve to je bilo zbog tajmera koi mi je bio podesen za vreme gasenja.
U Pirotu bila dva proizvođača,jedan zatvorio a drugi ne pravi ali preprodaje.Kapaciteti u Srbiji padaju.Kvalitet mora da pada a cena da raste.Ko šta dovati !
Овај из Медвеђе је врхунског квалитета али га дају на кашичицу. Бојнички "Термо пелет" такође добар али не као Медвеђански.
richiemsch Od cega se pravi taj Medvedjanski? Koja mu je cena? I koja je Medvedja u pitanju? Ova juzno,kod Lebana?
richiemsch Od cega se pravi taj Medvedjanski? Koja mu je cena? I koja je Medvedja u pitanju? Ova juzno,kod Lebana?
Тачно, Медвеђа поред Лебана. У кругу фабрике се не може видети друго дрво осим букве које овде има у изобиљу. За цену не знам, летос је био око 160е.
Cikaraki ako si ista podesavao u tajmere direktno na kotla izbrisi sve to ...........isto na termostatu ako si ista podesavao neke tajmere proveri. Ako sve to ne uspes moras pozvati servisera koi je pustao kotao u upotrebu da ga pitas jel uneo u parametre da kotao radi preko termostata.
Pixla je pepeljara gde se izgara pelet. Za novu elektroniku nema toliko štelovanja kao kod stare (koja je u tabeli) , ima samo dva parametra i onda on sam odredi ostalo. Znači može al se treba uraditi pažljivo tj neko ko zna od prilike, možete i Vi naravno ako znate šta čemu služi. Snagu mu oborite, nema potrebe da radi tako kako sad radi.
Ja imam isto Toby B 17, ali nemam samo 2 parametra. U servisnom meniju imam stavku parametri, sa parametrima od 1 do 102, mada ima rupa od oko 76-101. I analogni ulazi, digitalni ulazi, digitalni izlazi.
Kod digitalnih ulaza primecujem da radi termostat, daje ON/OFF. Znaci jedino u konfiguraciji mi fali nesto. Ali ne znam gde da to podesim... Prosao sam kroz sve parametre i nigde ne pise nista za upravljanje preko termostata.
Kod stare elektronike ima za svaku snagu posebno vreme dodavanja i vreme pauze, na to sam mislio. Znači za 5 snaga 10 parametara, kod nove ima samo vreme dodavanja u snagi 1 i vreme pauze u snazi 5 (lupio sam možda je obratno) .
Kad se priključi termostat kotao će raditi po njegovim komandama, ništa ne treba posebno podešavati.
Боре, у суботу скидам поклопац да очистим котао изнад турбулатора. Чуо сам се са сервисером и рекао ми је да не морам да скидам турбулаторе како бих очистио "рупе". Значи само ћу скинути поклопац и очистити горњи део изнад турбулатора. Проблем је што нисам успео да нађем камену вуну, па ћу морати да пазим на постојећу изолацију и вратим је на место кад будем завршио. Реци ми, који кључ је потребан за шрафове поклопца?
13mm
А да ли је могуће да се скине ова страница као што је приказано на слици?
Moguće je skroz razmontirati, al baš ta stranica je ne daj bože, na njoj je elektronika ...ja sam pre praktikovao da ceo taj gornji deo odvrnem od dolnjeg i poguram i dobijem malo mesta, al sad već samo odvrnem poklopac peći i šibam sa četkom.
Ако сам те добро разумео, довољно је скинути вратанца, склонити све каблове у страну, подићи изолацију и скинути поклопац?
Јеси ли усисавао усисивачем?
Da dovoljno je , ako ne želiš očistiti kanale turbulatora. Može i kanale al prvi put ja sam se namučio jer je malo glupo rešeno držanje turbulatora na osovini. Kad se poradi na tome onda je lako. Nisam usisavao jer nemam usisivač,koristio sam običnu četku za fabanje, meni je to bilo dovoljno da skinem prašinu, i špakla po potrebi.
Да ниси ти можда поставио ову након чишћења слику још раније?
Ne,taj je 30kwkoliko vidim. Okačiću sad nešto .
Ево ове сам нашао што је неко раније постављао...
Ova tabela je za stare elektronike, sa zelenim displejom.
Parametre iz nove elektronike sam negde zagubio tako da ne mogu da pomognem, jedino da idete redom , al raspitaću se.
Parametri raznih korisnika toby kotlova : https://goo.gl/Qphrli by: koyote®