Pozdrav,da se javim posle skoro godinu dana,izgubio sam sifru od starog naloga pa sam morao da otvorim novi!
U vezi kvaliteta peleta,meni komsije govore ti si budala placas bio energy 200 evra po toni u septembru,znas ima kod onog tamo za 160 e,reko idi uzmi! Rezultat nisam imao ni jedan zastoj,resetku cistim jednom u sedam dana kad cistim kompletan kotao!
Ove godine prvi put nisam uzeo Bio Energy nego sam uzeo Spacvu i mogu vam reci da sam odusevljen,garantujem da je 20% jaci od Bioenergy peleta,primera radi ja sam kod mene snagu od 5 podeoka ogranicio na dva,u prvom modu na svakih 28 sec dozer je ubacivao 1sec pelet,na modu 2 na svakih 28 sec je ubacivao 2 sec samo sam duplirao snagu.
Kad sam poceo da koristim Spacvu vreme sam morao da pomerim sa 28 sec na 35 sec jer je plamen bio dosta jak i temperatura izduvnih gasova mi je isla kad je kotao cist cak do 150c.
Potrosnja na kucu i garazu cirka 130 kvm mi je na ovom vremenu od 2 do 2,2 dzaka sa kucnom temperaturom 22,23c noc od 12h do 05 h je 19c u ono vreme oko Bozzica kad je bilo najhladnije sam trosio 3 3,3 dzaka ali grejanje nisam gasio zadata temperature je bila 22c.
Da iskoristim priliku da se zahvalim javno Zmajdinu i Boree na savetima koji su mi uveliko pomogli i naravno Tihom jer me je covek ubedio da stavim na golu plocu u tavanu najlon i 10 cm vune,razlika je neverovatna,ranije je kotao na ovim temp radio sat a pola sata mirovao sad je sat ,sat ili ako je hladno u pm kotao mi radi na prvom modu na 97 do 105 c izd gasova i odrzava temperaturu
Ovo je moj kotao u radu tj u kuliranju kad izmesa tri vode i onda odrzava temperaturu vode,pre kraj snimka je i plamen gorionika
Može li mi neko reći dali mozda dimnjak ima uticaj na pojavu greške F05 kod Lamburdžini gorionika
Visina 7m prečnik 200mm.
Desilo mi se pre par dana da nisam uspeo da startujem gorionik .
Veliki problem mi zadaje ta greska .Gorionik nemoze da startuje dok F05 ne nestane sa displeja .Za to vreme temperatura pada u prostoriji ,desi se da traje od 5 do 20 minuta i svaki put pred startovanje.