Postovani forumasi pozdravljam Vas,
pre desetak dana sam ugradio gorenavedeni kotao na pelet i u subotu je pusten u rad od strane ovlascenog servisera istoimene firme...
Naime, grejna povrsina koju pokrivam sa ovom peckom je oko 400m2. Prethodno sam koristio staedlerov kotao od 65KW koji je bio predimenzionisan za tu kvadraturu. Kuca mi je izolovana, na donjem spratu je PVC stolarija, a u potkrovlju je Veluks solarija tako da sa time nemam nikakvih problema sto se tice disipacije energije.
Problem sa kojim se susrecem je verovatno isti kao kod novopecenih vlasnika kotlova na pelet. Kako i Sta? Ako je neko ikako voljan da podeli iskustva samnom bio bih mu veoma zahvalan.
Ugradio sam i bezicni termostat (COTHERMO C7RF). Cudna strana cele price je sledeca: naime probao sam preko termostata da programiram dane u nedelji kada da se pali kotao na koliku temperaturu na koje vreme da menaj istu, itd..nece da radi tako kao sto sam programirao. Rucno sam na displeju kotla podesio tajmer da se pali u 05:00 i da se gasi u 16:00 i temperatura kotla da bude 60 C. Jutros se nije upalio sam iako je napolju bila temperatura 6C a u kuci je bilo tipa 18-19C. Otisao sam do kotla da ga upalim rucno. Podesena je temperatura na 60C...krenuo je u proces grejanje...paljenje...temperatura vode je dosla do 31C i odjednom je krenuo u mod hladjenje...i na kraju se ugasio. I tako par puta. I kad ukljucim termostat i kad je na manual modu tj. kada je termostat iskljucen masina se veoma cudno ponasa.
Molim Vas da ako nko moze da mi pojasni kako i sta da radim, kako da konfigurisem vremena i temperature paljenja i gasenja pre nego li potrosim T peleta na upoznavanje samog ponasanja kotla...
Hvala unapred na svim sugestijama.
Gorane, i ja Vam se zahvaljujem na sugestijama u vezi sa pritiskom.