Grejanje na pelet

8693 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Mladen SamSvojM...
Mladen SamSvojMajstor's picture
Registrovan dana: 14/05/2015
Ako vam se kotao cesto palio, to znaci da vam je izolacija losa i da se kuca brzo hladila.

Grejanje SamSvojMajstor

Sax Old
Sax Old's picture
Registrovan dana: 23/05/2017
Ako može mala pomoć !! serviser je pustio u rad INTERIO 14  ! imam oko 55 m2 podnog i jednu tablu radiojatora ! plamen nije kao kod alfe como onsko plav kao plazma nego više deluje kao običan plamen, i pojavilo se u posudi šljake inače koristim A1 ukrajinski pelet dužina uglavnom od 1 do 2 cm imam ugrađen mešni ventil sa termo glavom bez sonde. Dali sam negde pogrešio i dali treba da šljakira ?? Hvala

padobranac

Sax Old
Sax Old's picture
Registrovan dana: 23/05/2017
Ako može mala pomoć !! serviser je pustio u rad INTERIO 14  ! imam oko 55 m2 podnog i jednu tablu radiojatora ! plamen nije kao kod alfe como onsko plav kao plazma nego više deluje kao običan plamen, i pojavilo se u posudi šljake inače koristim A1 ukrajinski pelet dužina uglavnom od 1 do 2 cm imam ugrađen mešni ventil sa termo glavom bez sonde. Dali sam negde pogrešio i dali treba da šljakira ?? Hvala

padobranac

Kimmi
Kimmi's picture
Registrovan dana: 25/07/2017
Hvala kutija na odgovoru.

Razmislicu o salusu

tomba123
tomba123's picture
Registrovan dana: 12/10/2014
Imam problem sa peci MBS Thermo pellet 18kW, sa prikljucenjem sobnog termostata.

Pec kad zagrije prostoriju i sobni termostat odreaguje, ne gasi pumpu, vec nastavlja rad u rezimu modulacije.

Da li treba da se u podasavanjima peci nesto odradi za sobni termostat?

U ovom prelaznom periodu pec ne mogu koristiti jer pregrijava prostoriju.

124

tomba123
tomba123's picture
Registrovan dana: 12/10/2014
Imam problem sa peci MBS Thermo pellet 18kW, sa prikljucenjem sobnog termostata.

Pec kad zagrije prostoriju i sobni termostat odreaguje, ne gasi pumpu, vec nastavlja rad u rezimu modulacije.

Da li treba da se u podasavanjima peci nesto odradi za sobni termostat?

U ovom prelaznom periodu pec ne mogu koristiti jer pregrijava prostoriju.

124

racoiv
racoiv's picture
Registrovan dana: 21/07/2010
Pozdrav.

Interesuje me da li je neko uradio povezivanje SONOFF-a sa gorionikom kako je to opisao g-din sremac13 - poruka 6245 od 07.08.2017 (http://www.samsvojmajstor.com/portal/forums/gradjevinarstvo/instalacije-...) i ako jeste da li moze dataljnije (crtez-sema povezivanja) da objasni kako je sve ispovezao (SONOFF, rele, sobni termostat, gorionik)

U zdravlje,
Raco

zmajdin
zmajdin's picture
Registrovan dana: 12/01/2012
Hej Raco, davno te nije bilo. Šta ima?

racoiv
racoiv's picture
Pozdrav Zorane

Tu sam dje sam (ili sto kaze moj dobar prijatelj:Sedi djesi ni za djesi nisi).Zivo se sto je najvaznije.
Cekam majstora da ugradim kotlovsku pumpu i jedan dodatni radijator (takodje da ugradim ovaj sonoff - jeftino rjesenje da se moze ukljuciti i iskljuciti gorionik na daklljinu-internet mada ne znam kako se to sve povezuje preko releja sa sobnim termostatom i gorionikom).
Sta se desava kod tebe?
Ima li se vremena za neke nove projekte?

U zdravlje,
Raco

stevanovicfilip
stevanovicfilip's picture
Registrovan dana: 21/09/2014
Pozdrav ekipi peletara,

sezona se približava, pa se svi polako pripremamo za istu. Nakon čišćenja kotla, juče reših i da ga isprobam... Međutim, desio mi se peh. Voda se u kotlu zagrevala normalno, ali se pumpa nije palila da je pošalje u sistem. Na displeju je stajala temp vode u sistemu 30c iako je digitalni termometar koji je zakačen na cev koja ulazi u mešni ventil pokazuje 70c. Kada se za temp uključivanja pumpe namesti npr 25c, pumpa se uključi i voda krene u sistem. Na osnovu toga sam zaključio da nešto nije u redu sa sondom za merenje temp vode. Vrlo je verovatno da sam je kada sam rasklapao kotao za čišćenje pomerio iz ležišta. Moje pitanje za Toby-jevce (imam Toby 12b, ne najnoviji) gde se nalazi ta sonda i kako da joj priđem? U uputstvu za korišćenje kotla to baš i nije najsjajnije objašnjeno... Unapred hvala

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man...

boree
boree's picture
Registrovan dana: 12/11/2012
Gore ima jedna čaura u koju se ubode ta sonda ,ili sa strane već se ne sećam, u glavnom ide na isto mesto gde i ona sonda od sigurnosnog termostata( koji je pričvšćen na oplati kotla),izgleda kao od bojlera .

Parametri raznih korisnika toby kotlova : https://goo.gl/Qphrli by: koyote®

sremac13
sremac13's picture
Registrovan dana: 16/02/2016
Kad smo već na temi peleta na FB mi iskoči reklama sa zanimljivom diskusijom:
https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbmasstrade%2Fposts%2F1446847455353072
Pa ako nekom treba srBski pravoslavni pelet može da kontaktira čoveka! Laughing out loud

• 1.png
  • 2.png
alibeg
alibeg's picture
Registrovan dana: 25/11/2016
Kimmi wrote:
Molim preporuku za sobni termostat.

Koji model sq7, salus ili auraton?

Imaju li bezicni problema sa signalom da se mesa sa kućnim wi-fi jem?

Imam salus. Radi bez greske. Nema problema sa kucnom mrezom.

racoiv
racoiv's picture
Pozdrav.

Molio bih g-dina sremac13 (poslao sam mu privatnu poruku pa moze i tako) da mi odgovori na moje pitanje postavljeno u poruci 6413 (http://www.samsvojmajstor.com/portal/forums/gradjevinarstvo/instalacije-...)

U zdravlje,
Raco

stevanovicfilip
stevanovicfilip's picture
Registrovan dana: 21/09/2014
@boree
Hvala, pronašao sam čauru, ubacio i sondu za vodu i sondu sigurnosnog termostata, sad je valjda ok... Sad kreće igranje sa parametrima Smile

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man...

Kimmi
Kimmi's picture
Registrovan dana: 25/07/2017
Hvala alibeg ☺

boleeve
boleeve's picture
Registrovan dana: 25/04/2010
Imam jedan problemcic, uspeo sam da razbijem displej od tobija 12 i sad ne mogu da ga upalim.
Mislio da ce ga sobni termostat pokrenuti, ali ne pokrece ga.
Verovatno stoji nesto na displeju sto treba da se klikne, a ja ne mogu kliknuti jer displej ne radi.

Da li postoji neka caka da ga ipak upalim, da vidim jel sve u redu sto se sistema tice, dok ne kupim drugi displej (ako uopste ima da se uzme, zvao sam termomont ne javljaju se danas).

boree
boree's picture
Zovi servisera, on bi trebalo da ima displej. Izvuci ga iz struje i ponovo uključi, i probaj tako preko termostata da ga uključiš, mada mislim da neće moći.

boleeve
boleeve's picture
Skuplje me kosta izlazak servisera na teren, nego displej Laughing out loud

Narucicu drugi u ponedeljak, ali sam mislio sad dok imam vremena preko vikenda, da upalim sve i istestiram kako radi ...

boree
boree's picture
Znam...na žalost...

boleeve
boleeve's picture
Aj kad budes ima vremena, ili ako znas napamet, da li ove dve zice od termostata idu u taj konektor sa brojem 1 ili sa brojem 2?
Skidao sam displej i raskacio to i tek kada sam vracao nazad, skontam da to sve pase, mozes kako hoces da povezes.

https://ibb.co/eWQYVb

boree
boree's picture
Ako si izvlačio zelene konektore onda ne bi trebalo da paše baš kako hoćeš. Imaš na poslednjoj strani uputstva šemu povezivanja, ja se već ne sećam kako ide a tek sledeće nedelje ću biti u blizini kotla.

boleeve
boleeve's picture
Sad probao, moze u obe pozicije da se ubode taj zeleni konektor.

Jel se neko seca koliko kosta WiFi ruter za kotao kod termomonta?

radovanz
radovanz's picture
Registrovan dana: 30/11/2016
Mislim da je 50 Eura. Hteo da uzmem ali mi se ucinilo malo previse.... Šta misle ostali?

zmajdin
zmajdin's picture
Ako je 50 mislim da nije mnogo, a mnogo je koristan.

Sale76
Sale76's picture
Registrovan dana: 02/10/2017
Pozdrav, da li neko mozda ima popis i objasnjenja svih parametara u skrivenom meniju za podesavanje kotla Biomax 23? Hvala vam unapred!

Sale76
Sale76's picture
Pozdrav, da li neko mozda ima popis i objasnjenja svih parametara u skrivenom meniju za podesavanje kotla Biomax 23? Hvala vam unapred!

zmajdin
zmajdin's picture
Zar nema u Uputstvu za upotrebu?

Sale76
Sale76's picture
Nazalost nema, ima objasnjeno samo kako se ulazi u skriveni meni tj. koja kombinacija dugmadi ga otvara.
Prilikom prelistavanja prebrojao sam odprilike 30tak raznih parametara a u samom tehnickom upustvu imaju reference na samo 2 (definisanje temperature dimnih gasova i broj mogucih recapata rada kotla). U opisima mogucih gresaka postoji opis jos nekih parametara kao sto su brzina ventilatora, period rada puza u fazama potpale ili stabilizacije ali ne i koje su originalne fabricke vrednosti.

zmajdin
zmajdin's picture
Čini se da je ista ista elektronika kao na Tkanu. Mislim da ja imam Uputstvo. Kako da vam dostavim? Mejl?