gile
upravu si-protok puta razlika temperatura odlaza i povrata ti je snaga toplotnog izvora- ali-ako povecas snagu preko snage nastelovanog plamena vreme postizanja odgovarajuce temperature se povecava-vecina na forumu zastupa da se ide sa manjom snagom plamena i manjim kotlom zato sto je pelet predvidjen za 24h-no grejanje i tu to ima efekta -ali nemozes ocekivati na -10c ti startujes grejanje i da ti sve bude u rezimu za sat dva -ja sam ipak pristalica kvadratura ta malo veca snaga kotla i odgovarajuci plamen za tu snagu mozda je nesto neznatno veca potrosnja u odnosu na takva stelovanja ali bar i kad startujes grejanje na minusima ulazis u rezim do sat vremena
hvala, bore, dosad me taj deo nije interesovao, moram priznati, ali sad ću potražiti tekstove o pametnim pumpama. ja imam wilo-vu četvorobrzinsku pumpu, na +10 radi u prvoj, na +5 u drugoj a kad temp ode u bilo kakav minus ide u četvrtu i više je ne diram cele zime. verovatno moja greška, kažem da na to nisam obraćao pažnju, dovoljno mi je 23° u sobi i mislio sam da tu temperaturu brže postižem većom brzinom pumpe. grejem kuću sa potkrovljem osnovice 10,5x8,5 metara, sve korisna površina.