Boree,
Ove godine tih 75m2 a kasnije kad se sredi sprat onda ukupno 145-150.. samo me plasi hodnik koji je otvoren a beba stize.. Radijotore sam planirao globalove sa termoglavama, trenutno nemam nista od toga tako da ce sve biti novo..
Majstori nisu bas rekli da je nebitno ali su rekli da tih par kw vise nece smetati i da to ne utice na potrosnju.. a opet ovde vidim da.svi preporucujete manju jacunu kotla..
Izvini, ja sam tek sad detaljno pročitao situaciju, i ja mislim da bi ti toby12b odgovarao , em se može pojačati do recimo 13,5-14kw a grejaćeš samo tih 75m2 za šta će ti biti u vr' glave dovoljan , jedino još me interesuje kakvi su ti radijatori, alu,panel ili liveni?
Ovi u termomont-u su nešto menjali , krenuo je kao 20b pa su smanjili na 17 pa su sad opet povećali na 20kw, zato ga nema, kombinovani kotao bilo koji da uzmeš biće prejak, oni su 25kw .
Majstori što su Vam rekli da je nebitno koliki je kotao ...pa to je vrlo neozbiljna izjava. Ja trenutno imam 20 al ću u neko dogledno vreme da zamenim za 12 jer radim na izolaciji, al o tom potom, trenutno je 5cm stiropora na zidovima i radim na betonskoj ploči koju su nestručno odradili, a biće bar još 8cm stiropora i bar 15 cm vune na ploči, e onda će slediti zamena kotla.
Parametri raznih korisnika toby kotlova : https://goo.gl/Qphrli by: koyote®