Uh, osecam se kao da kupujem avion...
Kako bi rangirali sledeci set:
VIADRUS U22 sa B-max gorionikom (VIADRUS PELET SET 5 ČL 30 KW - 220m2 sa skromnom izolacijom "a la vesele 70-te")?
U kotao je moguće ugraditi set za povećanje efikasnosti, to se i preporucuje. Uloga tog kompleta je da kontroliše brzinu i usmeri plamen da ima što duži put kroz kotao kako bi se povećalo iskorišćenje kotla i smanjila potrosnja, ujedno uloga ovog seta je da zaštiti pojedine delove kotla od rada gorionika.
Uz kotao dolaze dvoja vrata, jedna koje se koriste kada se koristi pelet, i druga koja se koriste kada se koristi čvrsto gorivo - to je ono sto bih zeleo da imam kao opciju.
Uz sve ovo ide i tvrdnja da B-max gorionik u odnosu na ostale ima prednost da u sebi ima ugrađen još jedan puž, tako da praktično sam sebe čisti. Ne zapušuje se i može sagorevati i pelet slabijeg kvaliteta, a koliko vidim los pelet je vise nego cesta pojava...
Podjoh of Ferollia,preko TKAN-a i sad dodjoh do Viadrusa sa B-max gorionikom...
Slaba izolacija je tu najveći problem, hoće grejanje da izađe poskupše.
Po meni Feroli je vrlo pristojan gorionik sa elektronikom oskudnih mogućnosti.
Nije Tkan baš srećno rešenje za kućno grejanje. To je koncept od pre pola veka - automatsko loženje sitnim ugljem, pa gde može ugalj, može i pelet. I kod njega je elektronika više nego skromnih mogućnosti.
Dobra vatra - mir u kući, čist vazduh - duga ljubav.