Posto sam od danas nov ovde zelim prvo sve da vas pozdravim!
Vec neko vreme poceo sam da razmisljam o grejanju na pelet pa sam uzeo malo da citam po internetu i naisao sam na ovaj forum.
Zivim u stambenoj zgradi u potkrovlju u kojoj se skoro svi grejemo na sopstvene peci na drva.Ja licno na kamin.Polako ali sigurno pocelo je da dosadjuje tegljenje drva do poslednjeg sprata pa sam poceo da razmisljem o peletu
Posto sam prilicno neupucen u sve to zeleo sam da nadjem neko ovakvo mesto da bih se sto bolje i sto ranije informisao o svemu
Dakle hteo bih da se grejem na pelet,zivim u potkrovlju,stan je velicine 60m2.Interesuje me sve.Koja pec bi mi odgovarala,koliko radijatora mi je potrebno (imam dve manje sobe,veliku dnevnu i kupatilo),koji radijatori su za to najbolji i koliko bi mi od prilike trebalo peleta za jednu zimu (stan nije izolovan)
Naravno zanimaju me i cene svega toga.Peleta,peci,radijatora,cevi i svaga sto je potrebno,ruke majstora ...
Za sve sto je potrebno radi priblizavanja informacija slobodno pitajte
Hvala vam u napred na predlozima i odgovorima!
Uradite sa termoglavama kako sam vam savetovao, a valjalo bi da u tom vašem sistemu ima i nepovratnih ventila posle obe pumpe, a skoro sam siguran da ih nema?
U svakom slučaju ozbiljna prepravka kotlarnice Vam predstoji za sledeću sezonu.
Nema nepovratnih ventila uopšte, majstori (naravno) su nam savetovali da ih ne stavljamo jer između ostalog mogu biti vrlo bučni ? A u vezi sa termoglavama nisam razumeo zašto ne mogu da se odvrnu do kraja umesto da se skidaju jer za to nam treba ispuštanje vode iz sistema pa ponovno punjenje (a hladno je pa zbog toga), i plus što smo pre 3 meseca stavili te termoglave nekih 8 komada što i nije mala suma novca da bi opet vraćali na staro?
poz i šaljem slike uveče