Pozdrav. Procitao sam skoro sve postove na temi i nije mi bas sve jasno. Imam kamin Thermoflux interio 14kW i imam par pitanja ako mi netko moze odgovoriti. Grijem stan od 80 kvadrata
1. Stalno spominjete taj mesni ventil.... ima li on ugrađen taj ventil i ako nema imam li ja potrebu ugraditi ga?
2. Za sobni termostat sam htio uzeti neki WiFi da mogu aplikacijom paliti i gasiti.... gledao sam na netu ima ih po 80-100 dolara i to mi je prihvatljivo a ovi sto mi nude iz thermofluxa kosta 300 KM + ugradnja i kao navodno je prilagodjen ovom kaminu....e sad sam u nedoumici koji da uzmem ( u uputstvu pise bilo koji termostat sa 0/I izlazom i da ne smije biti napajanja na njemu)...
3. Ima li tko tvornicke postavke za ovaj kamin? Jer su mi majstori nekog vraga dirali doziranje i brzine nekih ventilatora pa sad imam problema sa namjestanjem. Zvao sam njihovog servisera da mi vrati brzine gornjeg i donjeg ventilatora na tvornicke medjutim on meni nesto otprilike neke cifre govori i jos gore poslije toga. Kriju te postavke ko zmija noge...jedva sam saznao i sifru za ulaz u sevisni meni.... hajde ovo sam nekako namjestio da sam sad zadovoljan....samo ne znam koliko mi topline odlazi kroz dimnjak i koji je od tih ventilatora za to....gornji ili donji....
Nadam se da ne smaram
I zaboravih nesto....koliko da namjestim temperaturu vode? Vidim vi govorite neke temp od 65-76 st C.....Kad stavim temperaturu na 60 st C bude mi brate prevruce u stanu
Tako je, to je sigurnostni termostat a sonda mu ide u čauru na kotlu. Bilo bi dobro saznati zašto je izbacio, obratite pažnju malo na rad kotla, možda je termostat dobio neki spoj,ko će ga znati...
Parametri raznih korisnika toby kotlova : https://goo.gl/Qphrli by: koyote®